Svindal slavio u Lejk Luizu

Izvor: B92, 01.Dec.2013, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svindal slavio u Lejk Luizu

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal trijumfovao je na prvom superveleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u kanadskom Lejk Luizu.

Svindal, aktuelni osvajač malog Kristalnog globusa u toj disciplini, do prve pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja došao je u vremenu od 1:28.53 minuta.

Drugo mesto, sa 16 stotinki zaostatka, zauzeo je Austrijanac Matijas Majer, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao njegov sunarodnik Georg Štrajtberger.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vrlo brzo posle starta poveo je Švajcarac Patrik King, koji se zadržao u vođstvu sve dok red nije došao do Štrajtbergera. Međutim, ni Austrijanac se nije dugo održao na čelu, pošto ga je Svindal nadmašio za 38 stota dela sekunde, da bi se između njih umetnuo Majer.

Iza najbolje trojice sledio je Italijan Kristof Inerhofer, ispred Kinga i trojice Austrijanaca Hanesa Rajhelta, Maksa Franca i Joahima Puhnera, koji je podelio osmo mesto sa Peterom Filom iz Italije. Deseto mesto osvojio je domaći skijaš Jan Hudec.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se u američkom Biver Kriku, gde su od petka do nedelje na programu trke u superveleslalomu, spustu i veleslalomu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svindal postao najuspešniji norveški skijaš svih vremena

Izvor: Blic, 02.Dec.2013, 10:52

Norvežanin Aksel Lund Svindal pobednik je superveleslaloma za Svetski kup alpskih skijaša, voženog na stazi u Lejk Luisu, u kanadskoj državi Alberti...Svindal je trijumfovao rezultatom od minut i 28,53 sekundi i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 200 bodova...Drugo mesto zauzeo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.