Svi u Kinu, a Samir nazad u Evropu - u Dinamo

Izvor: Mondo, 19.Jan.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi u Kinu, a Samir nazad u Evropu - u Dinamo

Brazilac sa hrvatskim pasošem ponovo je član tima sa Maksimira.

Foto: Guliver/Getty images/EuroFootball

Iz jednog u drugi kineski klub, pa u Dinamo!

U prelaznom roku u kojem se Kinezi "gađaju novčanicama" da bi doveli igrače iz Evrope i Južne Amerike, najplaćeniji hrvatski fudbaler Samir vraća se u Zagreb.

Prošle zime, Brazilac sa hrvatskim dokumentima otišao je iz Hetafea u Kinu, gde je potpisao trogodišnji ugovor sa Đijangsu Suningom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji ga je prošlog leta pozajmio Hančžu Grintaunu.

Pozajmica je istekla, ugovor je raskinut, pa se Samir vratio u klub za koji je igrao od 2007. do 2014. i u kojem je postao i reprezentativac Hrvatske.

"Osećam veliko veselje i ponos što ću ponovno nositi dres Dinama, kluba u kojem sam proveo najlepše dane karijere. Veselim se povratku u Maksimir i novim izazovima koji me čekaju", rekao je Sammir, koji će već u subotu sa saigračima otići na pripreme u Tursku.

Njegov doskorašnji klub - Đijangsu Suning, sada ima petoricu internacionalaca, među kojima su bivši ofanzivac Čelsija Ramireš, nekadašnja "desetka" Šahtjora Aleks Tekšeira i kolumbijski napadač Rožer Martinez.

Sa Samirom u timu, Dinamo će u drugom delu sezone pokušati da odbrani titulu u borbi sa prvoplasiranom Rijekom, za kojom trenutno zaostaje šest bodova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.