Svi misle na onih 7:1 - Brazil i Nemačka opet! Sad za titulu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2016, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi misle na onih 7:1 - Brazil i Nemačka opet! Sad za titulu (VIDEO)

Pancer divizija se pobedom nad Nigerijom plasirala u finale olimpijskog turnira u Riju

Brazilci dadoše šest, ali kad saznadoše ko im je rival u borbi za zlatnu medalju ne verujemo da im beše pravo. Reprezentacija Nemačke drugi je finalista olimpijskog turnira u fudbalu i u subotu od 17.30 boriće se za šampionsku titulu sa domaćom selekcijom, koja je u drugom polufinalu savladala Nigeriju - 2:0.

Razumljivo, mnogima je prva asocijacija na finale duel istih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - doduše seniorskih - reprezentacija sa prethodnog Mundijala, kad je Pancer divizija bukvalno sravnila sa zemljom Brazilce u Belo Horizonteu. Domaćin Olimpijskih igara u Rio de Žaneriru imaće priliku za revanš za ponižavajućih 1:7, mada, kako igraju Nemci...

Selekcija Hortsa Hrubeša opravdala je ulogu blagog favorita i savladala Nigeriju golovima Lukasa Klosetermana u devetom i Nilsa Petersena u 89. minutu, sprečivši tako Afrikance da se posle dve decenije i Igara u Atlanti 1996. bore za zlato.

Nemci su posle dva uvodna remija (Meksiko 2:2, Južna Koreja 3:3) uhvatili ritam i posle Fidžija (10:0) i Portugalije (4:0) bez većih problema savladali Nigeriju i tako se plasirali u treće finale Igara u istoriji, ako se računaju i uspesi ostvareni u vreme kad je država bila podeljena.

Na zlato čekaju ravno četiri decenije. Te 1976. Istočna Nemačka je u finalu Igara u Montrealu savladala Poljsku 3:1.

Da li je red da padnu Brazilci? Još jednom...

U subotu od 13 časova u borbi za bronzu sastaju se Honduras i Nigerija.



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.