Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 08:12

Svi ga znaju kao Žoca, a malo ko šta nadimak znači: Željko Obradović otkrio poreklo, a dobio ga je još kao igrač

Sve sada ima smisla.
Kada se govori o najznačajnijim, najupečatljivijim, ali i najtrofejnijim osobama u svetu sporta nesumnjivo je da će se u samom vrhu naći srpski trener Željko Obradović. Karijera stratega Partizana obilovala je trofejima i uspesima, pa je jasno zašto mnogi žele da znaju nešto više o njegovom privatnom životu.
Obradović je kao igrač po jednom osvajao kup i prvenstvo Jugoslavije, kao i Kup Radivoja Koraća. U dresu reprezentacije dva puta se okitio olimpijskim srebrom, dok je jednom bio svetski šampion.
Za razliku od igračkih dana, trenerska karijera je znatno impresivnija. Kao što svi znate, Obradović ima devet osvojenih Evroliga sa pet različitih klubova, 11 trofeja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.