Svi će morati u karantin u Australiji?

Izvor: B92, 11.Apr.2020, 18:13

Svi će morati u karantin u Australiji?

Iako ima još osam meseci do Australijan opena 2021. godine, organizatori već razmišljaju o prventivnim merama zbog koronavirusa.

Tenis je suspendovan najranije do 13. jula ove godine, a cela američka turneja je poprilično neizvesna.

Teniski savez Australije, na čelu sa Kregom Tilijem, počeo je da se priprema za naredno izdanje prvog Grend slema sezone.

"Postoji mnogo nepoznanica što se tiče narednog meseca, a ne onoga što će biti za osam meseci. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Moramo da budemo spremni za sve promene koje će se desiti i moramo da kroz kovid-19 prođemo što je sigurnije moguće, tako da ne znamo koje mere ćemo morati da preduzmemo kako bismo bili sigurni", rekao je Tili.

Ukoliko problem sa koronavirusom u svetu ne bude rešen, postoji mogućnost da i početkom naredne godine u Australiji svako ko uđe u zemlju bude morao da uđe u dvonedeljni karantin.

"Gledamo šta ćemo morati da uradimo ukoliko igrači budu morali da budu u karantinu pre nego što im bude dozvoljeno da se slobodno kreću po Australiji. Još jedan primere je taj ukoliko i dalje budu zabranjeni ili ograničeni veliki skupovi. Razmatramo mogućnost da celo takmičenje bude moguće gledati samo putem TV-a. To su samo dva scenarija koja moramo da razmotrimo", dodao je Tili.

Početkom ove godine reprezentacija Srbije je u Australiju doputovala kako bi se takmičila na ATP kupu, a onda produžila na Australijan open. Ukoliko ovakav scenario bude bio naredne sezone, Novak Đoković i saigrači će morati da na taj kontinent doputuju dosta ranije, čak možda i prvom polovinom decembra kako bi imali vremena i da treniraju.

B92 je organizacija koja brine o zaštiti životne sredine. Mi ublažavamo štetu nastalu zagađenjem u avio-saobraćaju i ulažemo napore da se smanji emisija izduvnih gasova. climatecare.org

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.