Svetski šampion na 100 metara suspendovan na dve godine

Izvor: Beta, 27.Okt.2020, 22:14

Svetski šampion na 100 metara suspendovan na dve godine

Svetski šampion u trci na 100 metara, američki atletičar Kristijan Kolmen suspendovan je danas na dve godine zbog kršenja anti-doping pravila.Kolmen se tri puta nije pojavio na doping testu i verovatno neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su odložene za sledeću godinu.Imaće rok od 30 dana da podnese žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.Testove je još propuštao u januaru, aprilu i decembre prošle godine, a potom je u junu ove privremeno suspendovan.Kolmen ima 24 godine, svetski je šampion iz Dohe 2019. i drži rekord u dvoranskoj trci na 60 metara.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Japan

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Suspendovan svetski prvak na 100 metara! Ne može ni u Tokio?!

Izvor: Sportske.net, 27.Okt.2020

Svetski šampion u trci na 100 metara, američki atletičar Kristijan Kolmen suspendovan je danas na dve godine zbog kršenja anti-doping pravila...Kolmen se tri puta nije pojavio na doping testu i verovatno neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su odložene za sledeću godinu...Imaće...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.