Izvor: B92, 26.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski kup - pred meceve sa Japanom (update)

Odbojkaska reprezentacija Jugoslavije odradila je u petak i poslednji trening pre prve utakmice petog vikenda Svetske lige protiv Japana.
Plavi su trenirali u vreme odigravanja sutrasnjeg meca, dakle od 15,00 casova po lokalnom, odnosno 7,00 casova po jugoslovenskom vremenu. U odnosu na sastav tima koji je igrao u Beogradu i Novom sadu, Mikijacu Tanaka, trener Japana promenio je sastav, pa ce zbog povreda, sto je zanimljivo, Japanci kao i u Jugoslaviji igrati sa 11 igraca.

Nova imena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su Sinja Ciba, Juta Abe i Jusuke Macuta. Ciba je, kao i Nobuhiro Ito bio klupski drug Vanji Grbicu u Sakai blejzersima, dok su Abe i Macuta clanovi Tokai univerziteta iz Kanagave.Svi u jugoslovenskoj reprezentaciju su optimisti i ocekuju nove pobede, koje bi i definitivno potvrdile plasman Jugoslavije na treci uzastopni finalni turnir u Svetskoj ligi.

- Posle dva trijumfa u Grckoj mnogo smo blizi Brazilu. Moramo maksimalno ozbiljno da odradimo ova dva meca u Japanu. Bice nam mnogo teze nego u Beogradu i Novom Sadu, ne samo zbog cinjenice da su oni domacini, vec i zbog naseg prilagodjavanja. Kvalitet je sigurno na nasoj strani, jedino sto to moramo i dokazati na terenu- istakao je Djula Mester.

- Objektivno smo jaci od Japanaca i mislim da nece biti problema. Dacemo sve od sebe da sa dve pobede potvrdimo plasman u Brazil. To je neopodno, da ne bismo kao meceve odluke cekali duele sa Francuzima. Japanci ce sigurno igrati bolje nego u Jugoslaviji, mecevi ce sigurno biti uzbudljiviji, ali optimista sam i ocekujem dve pobede. - naglasio je Goran Vujevic.

- Vec posle dva treninga je bilo evidentno da smo usli u normalan ritam rada. Ne idu nam na ruku vremena odigravanja utakmica, jer cemo za 23 casa igrati dva puta. Ocekujem osvajanje nova cetiri boda, koja ce predstavljati overu Brazilske vize. - rekao je Igor Vusurovic.

- Ne spavamo dovoljno, a i nemamo vremena za potpunu adaptaciju. Verujem da ce igra, koju budemo pruzili, biti dovoljna za pobedu. Ne bi valjalo da sada prokockamo sansu, koju smo sami stvorili posle utakmica u Ksantiju. Sve osim trijumfa u Japanu bi bila velika greska i ne bi valjalo da nam se desi objasnio je Vasa Mijic.

- Japance smo vec pobedili dva puta i pokusacemo da sa dve nove pobede nastavimo seriju dobrih igara i rezultata. Ne zelim da kazem da smo vec pobedili Japance, medjutim, vec smo okrenuti mecevima protiv Francuske.Povoljan rezultat utakmica izmedju trikolora i Grka daje nam sansu da se u Podgorici i Beogradu borimo za prvo mesto u D grupi.- optimista je Ivan Miljkovic.

Gajic: Nas zadatak su dve pobede u Osaki

Selektor jugoslovenske odbojkaske reprezentacije Zoran Gajic izrazio je danas uverenje da ce ekipa Japana predstojeceg vikenda pruziti bolju igru od one koju su prikazali na gostovanju u Beogradu i Novom Sadu.

"Postujemo domacine i ocekujemo bolju igru, nego sto je to bilo u Jugoslaviji. Nas zadatak su dve pobede u Osaki", kazao je Gajic na konferenciji za novinare u Osaki, pred sutrasnji mec devetog kola Svetske lige.

"Plavi" odbojkasi pobedili su Japance u oba meca u Jugoslaviji maksimalnim rezultatom (3:0). Dve utakmice za vikend u Osaki protiv Japana, znacajne su za plasman na finalni turnir Svetske lige, koji ce od 12. do 18. avgusta biti odrzan u Brazilu.

"Nijednog trenutka ne smemo da potcenimo Japan. Mi se jos uvek nismo adaptirali na vremensku razliku. Jaci smo i znamo zasto smo ovde, samo to moramo sprovesti u delo", rekao je kapiten Nikola Grbic, a prenosi Odbojkaski savez Jugoslavije.

Selektor Japana Mikijacu Tanaka je rekao da je njegova ekipa umorna zbog ritma takmicenja, u kome se svakog vikenda igraju po dva meca. "Ocekujem bolju formu a time i bolju igru moje ekipe", dodao je on.

Kapiten reprezentacije Japana Joici Kato izrazio je zadovoljstvo zbog utakmica sa Jugoslavijom, jer od "plavih" moze puno da se nauci.

"Mi cemo sigurno nauciti nesto novo, ali cemo se potruditi i da bar jednom pobedimo", izjavio je on.

Na pitanje novinara da li se moze ocekivati bolji servis domace selekcije, selektor Tanaka je odgovorio da nije samo taj element igre los, ali nije precizirao cime je jos nezadovoljan.

"Najbolji lek za prevazilazenje problema i povratak samopouzdanja je pobeda", dodao je Tanaka.

Konferencija za novinare odrzana je u dvorani u kojoj ce u subotu i nedelju biti odigrane utakmice, a slabo interesovanje domacina pokazuje i podatak da je bilo prisustvovalo svega deset japanskih novinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.