Švercovao tonu kokaina, osuđen na šest godina, ali ne ide iza rešetaka!? Bivši Tadićev saigrač našao spas od zatvora

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 15:25

Švercovao tonu kokaina, osuđen na šest godina, ali ne ide iza rešetaka!? Bivši Tadićev saigrač našao spas od zatvora

Presuda je tu, ali...

Holandski fudbaler Kvinsi Promes osuđen je na šest godina zatvora zbog šverca više od 1,3 tone kokaina - odlučio je sud u Amsterdamu.

Ipak, slamka spasa za napadača jeste Rusija, zemlja u kojoj Promes igra za Spartak. Ova država za sada ne pokazuje nameru da fudbalera isporuči Holandiji na služenje zatvorske kazne. Štaviše, nedavno je dobio i boravišnu dozvolu u Emiratima, kako bi mogao sa timom da ode na zimske pripreme. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Nekadašnji saigrač, kapitena srpske reprezentacije, Dušana Tadića, prethodno je odbijao da napusti Rusiju u strahu od hapšenja i ekstradicije.

Promes se tereti da je učestvovao u švercu kokaina koji je 2020. stigao u luku Antverpen. Reč je o dve odvojene pošiljke, koje su zbirno imale više od tone.

Promes je to negirao, ali dokazi su tu. Postoje i oni koji su svedočili tome da je bio u kontaktu sa ljudima koji su kupili kontejnere sa kokainom iz belgijske luke.

On je i uhapšen 25. aprila te godine, a u telefonu, koji je prisluškivan, pronađen je dodatni kompromitujući materijal.

Prvobitna kazna, na kojoj je insistirao tužilac, je bila devet godina, ali je ona u međuvremenu smanjena.

Prethodno je Promes osuđen i na 18 meseci zatvora nakon što je iste te 2020. godine ubo nožem u koleno svog rođaka. Taj napad je inicijalno okarakterisan kao pokušaj ubistva, da bi kasnije bio preinačen u težak napad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.