Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2020, 22:19

Svemoćni Ibrahimović: Bio sam gladan ove dve nedelje, mogu sve mečeve da preskočim, ali ne i derbi

"Osećam veliku odgovornost prema mlađim igračima. Ja sam vođa i ta situacija mi se sviđa. Tada su svi na raspolaganju", poručuje Šveđanin

Godine na primeru Zlatana Ibrahovića nemaju nikakvu ulogu. Vremešni Šveđanin je sa današnja dva gola odlučio milanski derbi i omogućio Milanu da nastavi pobednički niz na početku sezone.

Ibrahimović je na derbi istrčao praktično pravo iz karantina, koji mu je očigledno dodatno doprineo da još >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << više ogladni i sa ogromnom željom dočeka Derbi dela Madonina.

"Za mene je u ovom derbiju toliko toga bilo na talonu. Važna utakmica, derbi u kojem Milan nije pobedio četiri godine. Bio sam zaključan u kući dve nedelje, bio sam gladan i to sam demonstrirao sa dva gola. Žao mi je što sam promašio penal, ali pobedili smo i to je najvažnije", rekao je Ibrahimović.

Priču o u "skudetu" je odložio za kasnije.

"Na početku smo, posmatram tim od kada sam stigao i on radi sjajne stvari. Posebno od pauze. Možemo da vidimo da smo mentalno drugačiji, da mladi preuzimaju odgovornost i žrtvuju se. Osećam veliku odgovornost prema mlađim igračima. Ja sam vođa i ta situacija mi se sviđa. Tada su svi na raspolaganju".

Šveđanin je potom otrkio pozadinu svog povratka u Italiju.

"Znao sam svoj nivo i šta mogu da učinim. Posle povrede sam želeo da se osećam živim. Otišao sam u Ameriku da počnem ispočetka. Jednog dana Rajola mi je reakao da ne mogu da ostanem u Americi. Rekao sam mu da kaže Milanu da dolazim".

Da li je bilo straha od Kovida?

"Ne, nisam imao mnogo simptoma. Dao sam bris da vidim rezultate i i rekao: Mogu da propustim sve mečeve, ali ne i derbi. Kako starim poboljšavam se. Osećam se potpunije i iskusnije. Da sam stigao u stanju kao mladić niko me ne bi zaustavio, ali nije čak ni sada".

Pobedu u derbiju ne želi da pripiše sebi.

"Po mom mišljenju zasluge idu na sve po malo. Fizički sam dobro, igram dobro i tu su igrači koji su spremni da dobro rade stvari na terenu. Ne prihvatam kada se neko opusti na terenu. Za mene postoji filozofija - na koji način treniraš tako i igraš utakmice".

Rafael Leao je impresionirao kod drugog pogotka.

"Veoma je važan, ima telo gotovo bolje od mog. Ima brzinu i tehniku, ide mu dobro. Mora da se koncentriše i razume svoje mogćnosti".

Može li Milan po "skudeto"?

"Po mom mišljenju može, ako verujete možete sve", zaključio je Ibrahimović.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.