Švedska planira da protera 80.000 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska planira da protera 80.000 migranata

Švedska planira da protera do 80.000 izbeglica koje su u tu zemlju stigle tokom 2015. godine i čiji su zahtevi za azil odbijeni, izjavio je danas švedski ministar unutrašnjih poslova Anders Igeman.

"Radi se o otprilike 60.000 ljudi, ali bi taj broj mogao da poraste do 80.000", rekao je ministar, a prenela agencija Frans pres.

Igeman je dodao da je vlada zatražila od policije i organa zaduženih za izbeglice da organizuju njihovu deportaciju, koja će se verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odvijati tokom nekoliko godina.

Švedski ministar je naveo da će deportacija, za koju se obično koriste komercijalni letovi, morati da bude izvršena pomoću specijalnih čarter letova, imajući u vidu veliki broj tražilaca azila čiji su zahtevi odbijeni.

Švedska, koja ima 9,8 miliona stanovnika, jedna je od članica Evropske unije koja je primila najveći broj izbeglica u odnosu na broj stanovnika. Prošle godine je ta zemlja primila više od 160.000 tražilaca azila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.