Švedska: Dve i po godine za pretnje

Izvor: B92, 01.Avg.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska: Dve i po godine za pretnje

Navijač švedskog drugoligaša IK Bragea izbačen je sa stadiona na dve i po godine zbog pretnji smrću igraču svog kluba, saopštio je klub.

Brage je ubedljivo na dnu švedske druge lige sa jednom pobedom i dva remija, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među navijačima.

Dramatičan poraz u gostima od Dejerfoša (4:2), 27. jula, ostavio je klub na startu druge polusezone 12 bodova ispod Jenćepinga, koji je u zoni plej auta, a 14 ispod bezbednog Varberga.

"Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od tih takozvanih navijača direktno je zapetio smrću našem igraču tokom utakmice u Dejerfošu", navodi se u saopštenju kluba.

Predsednik Bragea Per Amund Rut izjavio je da "klub ne moze da dozvoli da se jednom njegovom igraču preti".

"Ukoliko igrač bude odlučio da se zbog ovih pretnji obrati policiji, svakako da ćemo to podržati, a sa svoje strane, učinićemo ono što možemo, odnosno odredićemo dugu suspenziju", kaže se u saopštenju švedskog kluba.

Nije navedeno o kojem se igraču radi, a kažnjeni navijač negira bilo kakve pretnje.

"Pitao sam ih o čemu se radi, zamolio ih da mi kažu kojem sam to igraču pretio. Nisu hteli da mi kažu", požalio se navijač.

Brage naredni meč igra u ponedeljak, kada u Burlenge stiže Engelholm.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Suspenzija navijaču Bragea zbog pretnji smrću fudbaleru kluba

Izvor: Blic, 02.Avg.2013, 01:04

Navijač švedskog drugoligaša Bragea suspendovan je na dve i po godine zbog pretnji smrću igraču svog kluba, saopštio je švedski klub...Kako je precizirano, navijaču je zabranjeno da dolazi na utakmice Bragea kod kuće u naredne dve i po godine. Brage je trenutno na dnu švedske druge lige sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.