Šveđani idu kontra Evropi – ne žele VAR u domaćoj ligi

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 16:18

Šveđani idu kontra Evropi – ne žele VAR u domaćoj ligi

Dok se po Evropi u vodećim ligama polemiše oko pojedinih VAR odluka, a ni Srbija nije izuzetak, na severu kontinenta traje borba protiv uvođenja VAR-a.

Tačnije, u Švedskoj, gde ni danas ne postoji želja da se utakmice pokriju ovim sistemom nadzora koji bi brinuo o većoj regularnosti takmičenja.

U fudbalskim krugovima u Švedskoj psotoje oprečni stavovi oko toga da li bi VAR trebalo uvesti kao sredstvo pomoći na mečeve domaćeg šampionata.

Dok se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neki klubovi i organizacije zalažu za uvođenje VAR-a, geteborški ogranak fudbalski organizacije (Savez regiona) oštro se protivi takvoj ideji.

Naime, na godišnjoj skupštini FS Geteborga, kao jednog od članova Švedskog fudbalskog saveza, odlučeno je da će tamošnji klubovi zauzeti stav protiv uvođenja VAR-a u elitni rang švedskog fudbala te da će klubovi biti konsultiovani kada eventualni predlog za VAR stupi na snagu, prenosi Aftonbladet.

"Doneli smo ovu odluku protiv VAR-a pre tri godine i to su mišljenje naši predstavnici ponovili u nekoliko navrata. Stoga želimo da Geteborški fudbalski savez zauzme stav protiv VAR-a", rekao je Povel Fagerstrem, novi trener prvoligaša Gaisa.

Na ovu temu se oglasio i predsednik Fudbalskog kluba Geteborg Ričard Berkling.

"Retkost je da Eis, Gais i IFK Geteborg imaju isti stav oko jedne stvari... Ali to je pitanje toliko važno za prvoligaške klubove. VAR utiče na iskustvo publike, same utakmice i donosi velike troškove".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.