Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 23:11

Sveci osvojili utešnu nagradu, Kup u rukama 14. put (VIDEO)

Odlučila teška greška Disasija

Ligu šampiona su završili u polufinalu, kolo pre kraja u domaćem prvenstvu ne drže sve u svojim rukama kada je titula u pitanju, ali je makar utešna nagrada u rukama pariških Svetaca.

Šesti put u poslednjih sedam sezona Pari Sen Žermen je osvojio Kup Francuske i makar jedno, iako najmanje vredno, parče srebrnine će stići u trofejnu salu Parka Prinčeva.

Monako ima za čim da žali, jer je sam sebi pucao u nogu. Katastrofalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << grešku napravio je Aksel Disasi, ispred svog gola je poklonio loptu Kilijanu Mbapeu, koji je upisao asistenciju za Maura Ikardija. Pred kraj meča brzonogi francuski as je upisao i gol, da kompletira utisak, da bude proglašen za igrača utakmice – 2:0.

Pari Sen Žermen je i do ove večeri bio rekorder po broju osvojenih Kupova Francuske, a sada je tu razliku podigao za još jednu recku. Sveci sada imaju 14. trofeja u najmasovnijem takmičenju, iza njih je Marselj sa deset. Od 2015. godine do danas samo jednom Parižani nisu podigli ovaj pehar, pre dve godine, kada ih je Ren na penale pobedio u finalu.

Nije baš PSŽ bio dominantan u finalu, utakmica je bila potpuno izjednačena i ko zna kakav bi rasplet bio da Disasi nije doživeo takvo pomračenje.

Pogotovo je u drugom poluvremenu bilo otvoreno na obe strane, oba tima su po jednom pogodila prečku. Udarac Mbapea u 80. minutu je zaustavio okvir gola na sreću Majeckog, kojeg je uhvatio na spavanju i probao da ga lobuje. Ali, spasa za golmana Monaka nije bilo samo minut kasnije, kada je Di Marija poslao loptu iza leđa odbrane Kneževa, tamo je utrčao Mbape i udario pečat na pobedu PSŽ-a.

Taj gol je doneo višestruku radost i Argentincu Di Mariji, koji je time postao najbolji asistent u istoriji kluba sa 104 dodavanja za gol, čime je skinuo sa trona nekadašnjeg jugoslovenskog asa Safeta Sušića.

KUP FRANCUSKE – FINALE

Sreda

Monako – PSŽ 0:2 (0:1)

/Ikardi 19, Mbape 81/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.