Sve više dece zainteresovano za golf

Izvor: B92, 01.Dec.2016, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sve više dece zainteresovano za golf"

Golf asocijacija Srbije još jednom je imala izuzetno uspešan nastup na Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu.

Peto izdanje ove manifestacije koje je prethodnog vikenda održano pod naslovom “Sport je zakon” u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije prvuklo je 60.000 posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa radom 40 teritorijalnih sportskih saveza i 95 nacionalnih granskih saveza.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Štand GAS-a je i ove godine bio jedan od najposećenijih tokom trodnevnog festivala sporta u Hali 1 Beogradskog sajma. Uz one najmlađe, koji su i ovoga puta pokazali veliko interesovanje za golf, tu su bili i brojni saradnici iz Beograda, Niša i Zrenjanina, srpski reprezentativci i članovi stručnog tima, članovi golf klubova iz Srbije, deca koja golf uče u okviru redovne nastave fizičkog vaspitanja, kao predstavnici državnih institucija, sportskih saveza i visokih škola.

"Imamo odličnu saradnju sa Golf asocijacijom Srbije, koja je pre tri godine ušla u sistem i prepoznata je od strane države. Velika je stvar što imaju mnogo projekata za decu i što razvijaju juniorski sport. To je suština i napraviće veliku stvar ako golf i svi drugi sportovi posle ovog Sajma dobiju makar pet novih članova", istakao je Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta tokom posete štandu Golf asocijacije Srbije.

Srpski reprezentativci Mihailo Dimitrijević, Luka Jovanović i Jana Marinović tokom trodnevnog izlaganja popularisali su ovaj plemeniti sport kroz demonstraciju i podučavanje posetilaca koji su želeli da se oprobaju sa golf štapom i lopticom. Demonstrativni golf teren stalno je bio pun zainteresovanih, a najviše je bilo najmlađih.

"Treću godinu za redom smo na Sajmu i radimo punom parom sve bolje i bolje. Imamo veliki broj dece koja se interesuju za golf, a tu su i osnovci sa kojima radimo u redovnoj nastavi, koji su došli da podrže našu organizaciju i promociju golfa. Taj projekat je priznat od Evropske golf asocijacije i na nedavnom sastanku smo dobili preporuku da ga podelimo sa ostalim savezima u regionu, kako bi i oni mogli da ga prilagode svojim školskim sistemima", istakla je generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović, koja je tokom Sajma sporta zajedno sa asistentom Jovanom Trifunović prisustvovala stručnom seminaru u organizaciji Sportskog saveza Srbije.

Završena sezona je jedna od najuspešnijih u istoriji golfa na ovim prostorima. Naša reprezentacija osvojila je Tim šild u Mađarskoj, što je na kongresu Evropske golf asocijacije proglašeno za jedno od specijalnih dostignuća, a bilo je i brojnih uspešnih nastupa na turnirima u regiji i Evropi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.