Sve više Hrvata u atinskom zatvoru; Oglasio se predsednik Hrvatske: Išli su da se mlate

Izvor: B92, 12.Avg.2023, 18:20

Sve više Hrvata u atinskom zatvoru; Oglasio se predsednik Hrvatske: Išli su da se mlate

Sve je više navijača zagrebačkog Dinama u atinskom istražnom zatvoru, a povodom svega oglasio se i predsednik Hrvatske, Zoran Milanović.

Pred meč AEK-a i Dinama, podsetimo, u naselju Nova Filadelfija jedan navijač domaćih (29) je podlegao povredama, zbog čega je grčka policija uhapsila više od 100 huligana.

"Pet dana policija ima pravo da ih zadrži. To sad ističe i ako im svima daju pritvor, 100 ljudi, nezavisno o tome zašto su oni išli dole, išli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se mlatiti, a to ne mogu podržati, to je naprosto čudno ponašanje. Ali građani imaju svoja prava. Okolnosti tog gubitka života, ubistva nisu razjašnjene, ne zna se", rekao je Milanović.

Prva trinaestorica uhapšenih su se u petak izjašnjavali o optužnici, u subotu je pred istražnog sudiju izašlo još njih 40, dok će u nedelju biti ispitano još 35 navijača.

Sudija ih je sve poslao u istražni zatvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.