Izvor: RTS, 13.Feb.2022, 09:21

Sve traje kada igra Izner – dobili smo i najduži taj-brejk u istoriji

Taj-brejk odigran u polufinalu ATP turnira u Dalasu između Rajlija Opelke i Džona Iznera najduži je u istoriji. Dvojica visokih Amerikanaca odigrala su meč za pamćenje, a posebno impresivan bio je taj-brejk drugog seta u kojem je odigrano čak 46 poena.
Opelka je pobedio i plasirao se u finale rezultatom 7:6 (9:7), 7:6 (24:22) posle više od dva sata igre.

Duel je obeležio dodatni gem drugog dela igre u kojem je Opelka spasao čak 10 set >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lopti za Iznera i uspeo da ispiše nove stranice istorije muškog tenisa.
To je najduži taj-brejk otkad se vodi statistika, posle čega je i Džon Izner ušao u istorijske knjige.
Podsetimo, Izner zajedno sa Nikolom Mauom drži rekord za najduži meč na grend slemovima - njihov okršaj na Vimbldonu trajao je više od 11 sati i igran je tokom tri dana.
Opelka je tokom duela sa sunarodnikom odservirao 39 asova (rekord u dva odigrana seta), samo sedam manje od apsolutnog rekorda na ATP nivou, koji je postavljen u tri seta.
On će se u finalu sastati sa Džensonom Bruksbijem, koji je u tri seta eliminisao Markosa Girona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAO NESTVARAN REKORD! Amerikanci odigrali najduži taj-brejk u istoriji tenisa! SERVIRALI DO BESVESTI

Izvor: Kurir, 13.Feb.2022

Verovali ili ne, Izner i Opelka odigrali su taj-brejk sa 46 poena!

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.