Izvor: Danas, 04.Sep.2014, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve od nas zavisi

Beograd - Posle lošeg starta srpski odbojkaši protiv Argentine nisu igrali najbolje što mogu ali su savladali ozbiljnu selekciju, a danas se od 16.30 sastaju sa Australijom u bitnom meču za nastavak takmičenja.

- Prijala nam je pobeda protiv Argentine, utiče na raspoloženje i motivaciju pred meč sa Australijom. Ne smemo ih potceniti jer imaju dobar rejting nekoliko godina i dobre igrače. Iako Australijanci nisu klasa kao naš prethodni protivnik čeka nas jako važan meč. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Moramo imati na umu da su oni savladali ove godine Francusku i Belgiju i da su igrali dobro sa Sjedinjenim Američkim Državama. Nemamo prelagan posao već ozbiljnog protivnika - jasan je selektor Igor Kolaković.

Mnogi su bili zabrinuti za atmosferu u reprezentaciji posle lošeg starta, ali Aleksandar Atanasijević naglašava da je reprezentacija Srbije vraćena na pravi kolosek.

- Australija je najvažniji meč zbog naredne faze jer ćemo u slučaju pobede preneti šest bodova u sledeću grupu što je bitno da bismo se plasirali na fajnal siks. Imaćemo i još više samopouzdanja u slučaju trijumfa za naredne mečeve, a uz sve to lakše ćemo ispuniti cilj da koji smo zacrtali pre puta u Poljsku - da budemo među šest najboljih svetskih ekipa. Australijance poznajemo solidno zbog kvalifikacija za Olimpijske igre. Imaju igrače u jakim ligama, ali od nas sve zavisi, bitno je da podižemo formu iz meča u meč - jasan je korektor Srbije.

Protiv Argentine nije bilo sve savršeno, ali su branioci bronze sa SP 2010. uspeli da se vrate kad god je to bilo potrebno.

- Bilo je teško vratiti atmosferu u ekipu ali uspeli smo. Prijem smo popravili u odnosu na prvi meč, sada je bitno da popravimo servis. Ako to uspemo bićemo ozbiljna ekipa spremna za velike domete - kaže Srećko Lisinac.

Petak će za odbojkaše Srbije biti slobodan dan, a u subotu i nedelju odigraće mečeve protiv Venecuele i Kameruna.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.