Švarcman i Rud se bore za pehar u Buenos Ajresu

Izvor: B92, 13.Feb.2022, 13:44

Švarcman i Rud se bore za pehar u Buenos Ajresu

Kasper Rud i Dijego Švarcman igraće za titulu na turniru u Buenos Ajresu.

Norvežanin, osmi igrač sveta, pobedio je u polufinalu Federika Delbonisa sa 6:3, 6:3, dok je Švarcman posle velike borbe nadigrao Italijana Lorenca Sonega, 7:5, 3:6, 6:2.

Meč je Ruda i Delbonisa trajao 99 minuta i Kasper posle ovoga ima seriju od 8-0 na ovom takmičenju. Ove nedelje još nije izgubio ni set.

"Ovo mi je bio najbolji meč na turniru, osećam se zaista dobro. To >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi daje veliko samopouzdanje pred finale. Znao sam da će biti nezgodno protiv Delbonisa, on uvek dobro igra na šljaci i ima jake udarce. Uspeo sam da dignem igru i odigram veoma dobro tokom celog meča", zadovoljan je Rud.

Što se tiče Švarcmana, on je dobio peti od ukupno sedam mečeva sa Sonegom.

Borba sa Italijanom je trajala dva sata i 56 minuta, na kraju je Peke, ljubimac publike, uspeo da dođe u finale.

Prethodno je Dijego morao da završi i meč četvrtfinala sa Fransiskom Serundolom, koji je dan ranije bio prekinut zbog kiše, a dobio ga je sa 3:6, 6:2, 7:5.

Argentinac će u rodnom gradu pokušati da odbrani titulu.

"Srećan sam zbog još jednog finala. Imam vere u sebe. Ponekad moram da trčim tri sata da bih pobedio, ali nije važno. Moram da se fokusiram na pobedu i to je najvažnije. Moram nekako da pronađem energiju, imam nekoliko sati da odmorim i spremim se za meč odluke", rekao je Švarcman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.