Svaki treći srednjoškolac se kocka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki treći srednjoškolac se kocka

Svaki treći učenik prvog razreda srednje škole u Srbiji redovno se kocka, rezultati su istraživanja Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Tokom drugog polugodišta školske 2017/18. godine "Batut" je u 101 osnovnoj i srednjoj školi u Srbiji realizovao istraživanje o zdravstvenom ponašanju dece školskog uzratsta, kao deo međunarodnog istraživanja, prenosi "Blic".

Rezultati istraživanja su pokazali da se bar jednom tokom života, kockalo 34,6 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učenika prvih razreda srednjih škola, a u prethodnih godinu dana 27,5 odsto njih, sa većom učestalošću među dečacima.

Prim.dr Ivica Mladenović, načelnik Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu, za "Blic" kaže da su rezultati istraživanja u najmanju ruku, poražavajući.

"Sa pravnog aspekta imamo Zakon o igrama na sreću koji zabranjuje kockanje mlađima od 18 godina, što ukazuje da smo na polju sprovođena zakona kao država doživeli totalni fijasko, i iskreno se nadam da će nadležni organi reagovati", kaže on.

Za trend porasta broja adolesenata koji se kockaju u poslednjih desetak godina, prema rečima stručnjaka, zaslužno je između ostalog i onlajn kockanje. Problem je u tome što prilikom uplate tiketa preko interneta, zaposleni u kladionicama i kockarnicama jako teško mogu da kontrolišu uslov da su igrači stariji od 18 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svaki treći učenik prvog razreda srednje škole se kocka

Izvor: Radio 021, 08.Dec.2019

Svaki treći učenik prvog razreda srednje škole u Srbiji se kocka, rezultati su istraživanja Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut"...Tokom drugog polugodišta školske 2017/18. godine "Batut" je u 101 osnovnoj i srednjoj školi u Srbiji realizovao istraživanje o zdravstvenom ponašanju...

Nastavak na Radio 021...

KRADU I POZAJMLJUJU NOVAC DA BI SE KOCKALI Svaki treći tinejdžer u Srbiji NE MOŽE BEZ KLAĐENJA! Skandalozni rezultati "Batutovog" istraživanja

Izvor: Blic, 08.Dec.2019

Svaki treći učenik prvog razreda srednje škole u Srbiji redovno se kocka, rezultati su istraživanja Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.