Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarski sud odbio žalbu ruskih paraolimpijaca

Federalni sud Švajcarske je odbio žalbu ruskih paraolimpijaca na odluku o suspenziji sa Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Radi podsećanja, Sportski arbitražni sud u Lozani je odbio žalbu Rusije na odluku Međunarodnog paraolimpijskog komiteta o suspenziji ruske paraolimpijske reprezentacije sa učešća na Igrama u Rio de Žaneiru.

Ranije je Međunarodni paraolimpijski komitet diskvalifikovao Paraolimpijski komiteta Rusije i suspendovao sportiste sa Igara nakon objavljivanja izveštaja nezavisne komisije VADA na čelu sa Ričardom Maklarenom. Paraolimpijski komitet SAD 28. avgusta saopštio je da je deo mesta predviđenih za ruske sportiste na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pripao američkim sportistima. Na Igre u Rio umesto ruskih takmičara putuje 22 američka paraolimpijaca.

Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru će biti održane od 7. do 18. septembra.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Švajcarski sud odbio žalbu ruskih paraolimpijaca

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2016

Federalni sud Švajcarske je odbio žalbu ruskih paraolimpijaca na odluku o suspenziji sa Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru...Podsjetimo, Sportski arbitražni sud u Lozani je odbio žalbu Rusije na odluku Međunarodnog paraolimpijskog komiteta o suspenziji ruske paraolimpijske reprezentacije sa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.