Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 20:31

Švabe preživele Borusija park: Sevale munje iz daleka, Menš da poradi na realizaciji (VIDEO)

Štutgart volšebno izvukao bod protiv ekipe koja je upisala čak 30 udaraca

Poveo je Štutgart protiv Menhengladbaha, pa se dao u misiju preživljavanja na Borusija parku. Na osnovu svega viđenog, prava je misterija kako domaćin nije uspeo da slavi. Držao je konce igre u svojim rukama, nizao udarce ka golu rivala, ali ni njih 29 mu nije bilo dovoljno da u utakmici u kojoj je dominirao, obezbedi ceo plen - 1:1.

Moraće izabranici Adija Hitera da porade na realizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i preciznosti. Statistika kaže da su od 30 šuteva ka golu rivala svega šest poslali u okvir, a jedan jedini završio je u mreži protivnika i to baš onaj za koji je bilo potrebno najveće fudbalsko umeće. Ali krenimo redom.

Jedna od najupečatljivijih figura susreta bio je Konstantinos Mavropanos. Štoper Štutgarta je vrhunski obavio posao u defanzivi tokom većeg dela meča, a posle 15 minuta igre ućutkao je domaću publiku spektakularnim pogotkom sa preko 25 metara. Deluje da je Grk na pozajmici iz Arsenala pronašao zonu konfora - ove sezone već je postigao tri i namestio jedan gol na osam utakmica.

Malo pre vodećeg pogotka, Borusija je mogla do prednosti preko letošnjeg pojačanja Luke Neca. Umesto da povede i da mirno korača ka pobedi, Gladbah je praktično krenuo iz minusa. Nadoknadio ga je Hofman majstorskim pogotkom u finišu poluvremena, da bi se u narednom kao na fabričkoj traci ređali pokušaju domaćina - Štindl, Kone, u dva navrata Alsan Plea. Međutim odbrana gostiju i sjajni golman Bredlou su odolevali.

Vrlo lako je Bril Embolo mogao da izraste u jednog od junaka i Štutgartu otme bod koji je ljubomorno čuvao u drugom poluvremenu. Švajcarski reprezentativac je u 88. minutu prvo iznudio prekršaj na samoj ivici šesnaesterca koji je lošim udarcem niz vodu pustio Matijas Ginter. Zatim je na snagu stipila nadoknada od četiri minuta, a u poslednjem je Švabama popustila koncentracija. Embolo je iskoristio brzinu da stigne do lopte i iz prve pokuša da je ćušne preko Bredlua, ali je golman Štutgarta još jednom položio istit sa najvišim ocenama.

BUNDESLIGA - 8. KOLO

Petak

Hofenhajm - Keln 5:0 (1:0)

/Bebu 31, 49, Baumbartner 51, Gajger 74, Poš 87/

Subota

Borusija Dortmund - Majnc 3:1 (1:0)

/Rojs 3, Haland 54pen, 90+4 - Burghart 88/

Ajntraht - Herta 1:2 (0:1)

/Pasijensija 78 - Rihter 7, Ekelenkam 63/

Frajburg - Lajpcig 1:1 (0:1)

/Vo-Jenong 64 - Forsberg 32pen/

Grojter Firt - Bohum 0:1 (0:0)

/Losila 80/

Union Berlin - Volfzburg 2:0 (0:0)

/Avonji 49, Beker 83/

Borusija Menhengladbah - Štutgart

Nedelja

15.30: (4,90) Bajer Leverkuzen (4,30) Bajern (1,70)

17.30: (2,45) Augzburg (3,15) Arminija Bilefeld (3,30)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.