Izvor: RTS, 12.Okt.2022, 23:26

Sva lepota fudbala u remiju Barselone i Intera na Nou Kampu

Fudbaleri Barselone i Intera odigrali su nerešeno 3:3 u meču četvrtog kola Grupe C. U drugom meču grupe Bajern je savladao Viktoriju Plzenj sa 4:2.
Sjajna fudbalska predstava pred više od 82.000 gledalaca. Barsa je povela Inter preokrenuo. Domaćin još u dva navrata stizao prednost gostiju. Na kraju možda i najrealniji ishod i podela bodova, koja više odgovara Interu koji je blizu plasmana u nastavak takmičenja u Ligi šampiona. Dok je Barsa na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ivici eliminacije.

Barsa je bila mnogo bolji rival u prvom poluvremenu. Stvorila je nekoliko stopostotnih šansi, ali je izostala realizacija. Inter je tek na momente uspevao da se oslobodi pritiska i zapreti, međutim bio je daleko od gola domaćina.
Terensku inicijativu Barselona je materijalizovala u finišu prvog dela igre. Igrao se 40. minut. Rafina se izborio za loptu kod korner zastavice, uočio je slobodnog Roberta u kaznenom prostoru, ovaj sa ivice gol-aut linije pronalazi Dembelea u petercu, kome lagano prosleđuje loptu u mrežu.
Rasplamsala se igra u drugom poluvremenu. Inter je zaigrao znatno agresivnije a u 50. minutu je stigao do izjednačenja. Bastoni je uputio dugu loptu u šesnaesterac, Barela je odlično prihvatio ispred Pikea i savladao golmana Barselone.
Nastavljena je žestoka borba, ređale su se šanse pred oba gola.
Inter je uspeo da stigne do preokreta u 63. minutu susreta. Kalanoglu je presekao napad Barse na sredini terena, uposlio Martineza na ivici šesnaesterca, koji sjajnim udarcem trese mrežu Barselone.
Barsa je krenula u totalnu ofanzivu, ređale su se prilike pred golom Intera koji se grčevito branio. Levandovski je propustio dve sjajne prilike. S druge strane i gosti su imali nekoliko dobrih prilika ali nije bilo promene rezultata.
U finišu susreta Barsa je stigla do izjednačena. Posle velike gužve u kaznenom prostoru Levandovski pogađa iz drugog pokušaja. Igrao se 82. minut.
Inter je ponovo poveo u 89. minutu. Martinez je uposlio Gosensa kome nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu.
Levandovski je ponovo doneo uzjednačenje svom timu u drugoj minuti nadoknade kada je sjajno prihvatio centaršut u petercu i glavom poslao loptu u mrežu.
Do kraja meča još nekoliko prilika, a sjajnu je propustio Inter, koji je imao priliku da preko Aslijanija dođe do sva tri boda, ali je ovaj bio sebičan, a Ter Štegen je odbranio njegov udarac.
Na kraju 3:3 i pobela bodova.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Remi u Barseloni po meri Intera, Liverpul brojao do sedam

Izvor: Danas, 12.Okt.2022

Neverovatan meč na "Nou Kampu", na kraju šest golova i remi u duelu Barselone i Intera, Italijani su sada vrlo blizu plasmana u osminu finala Lige šampiona.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.