Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2020, 20:18

Suze u Madridu: Zvezdin pik Lojd izbacio Real iz plej-ofa

Valensija protiv Gran Kanarije završila posao – 97:81

Španija takav košarkaški zemljotres ne pamti. Postojala je mogućnost da Real Madrid ostane bez plej-ofa i šanse da se bori za treću uzastopnu titulu šampiona Španije. Tinjala je tanka nada navijača Madriđana da im poraz od Andore neće doći glave. Međutim, ona je ugašena, pošto je Valensija bez većih problema slavila protiv Gran Kanarije 97:81, i ostavila Real Madrid van konkurencije.

Madriđani će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << večeras odigrati revijalni meč protiv Saragose. Ipak, sigurni su energiju istrošili gledajući duel između Gran Kanarije i Valensije. Mogli su samo da se nadaju. Španski predstavnik u Evroligi rutinski je slavio, uz sjajnu partiju Džordana Lojda. Zvezdin pik, i prema pojedinim informacijama ozbiljan adut Saše Obradovića u narednoj sezoni, odigrao je fantastičnu utakmicu. Nosio je Valensiju u ofanzivi i potvrdio da bi Crvena zvezda u njemu dobila veliko pojačanje.

Američki šuter je bio ubedljivo najbolji pojedinac na meču. Za samo 23 minuta na parketu Lojd je ubacio 26 poena. Dodao je tri asistencije i jedan skok. Pored Lojda istakao se Tobej sa 18 poena i 11 skokova. Srpski reprezentativac Vanja Marinković stigao je do 10 poena i dva skoka.

Znajući da joj pobeda garantuje učešća u plej-ofu Valensija ništa nije prepustila slučaju. Vodila je gotovo od prvog minuta. Gran Kanarija joj je bila za petama, ali sredinom treće četvrtine Valensija je stigla do 19 poena prednosti. Povratka za Gran Kanariju više nije bilo. Samim tim i za Real Madrid.

ACB LIGA – 5. kolo

Grupa B

San Pablo - Andora 88:86

/Benite 23 - Jelinek 19/

Gran Kanarija - Valensija 81:97

/Harper 15, Lojd 26/

21.30: (1,15) Real Madrid (20,00) Saragosa (6,00)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Fantastično Zvezdino pojačanje, Džordan Lojd otpisao Real, ode Burgos u polufinale!

Izvor: Sportske.net, 26.Jun.2020

Veliko iznenađenje u završnici španske Endesa lige...Ekipa Real Madrida nije uspela da se plasira u polufinale plej-ofa šampionata Španije, i to je postalo jasno i pre poslednje utakmice Madriđana u Grupi B završnog turnira, koju večeras od 21:30h treba da odigraju Real i Saragosa...Naime, dve...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.