Suzbijanje nasilja u sportu

Izvor: RTS, 19.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzbijanje nasilja u sportu

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković ukazala je na neophodnost suzbijanja nasilja na sportskim priredbama i najavila donošenje strategije razvoja sporta, kojom je predviđena privatizacija sportskih objekata.

"Ministarstvo omladine i sporta, u saradnji sa policijom, podržavaće i dalje borbu protiv nasilja u sportu", rekla je Samardžić-Markovićeva u Valjevu, gde je otvorila regionalnu kancelariju za mlade.

Ona je najavila u 2009. i usvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << akcionog plana za sprovođenje državne omladinske politike i da će se do kraja 2008. na javnoj raspravi naći i strategija razvoja sporta. Samardžić-Markovićeva objasnila  je da je tom strategijom predviđeno davanje prioriteta deci, izgradnji sportskih objekata i tek na trećem mestu je podrška vrhunskom sportu.

"Strategija predviđa i sprovođenje privatizacije u sportu, uključujući i privatizaciju sportskih objekata, s tim što za jednonamenske objekte neće biti data mogućnost za njihovo preimenovanje", rekla je ministarka.

Strategija razvoja sporta predviđa i regulisanje statusnih pitanja sportista koji sada nemaju zdravstveno osiguranje i sprovođenja nadzora nad radom sportskih organizacija.

Snežana Samardžić-Marković je najavila pomoć u izgradnji velikog broja malih sportskih objekata širom Srbije i nabavku sportske opreme za škole i univerzitete.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.