Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 11:47

Sutra se usvaja odluka: Superliga od naredne jeseni sa 14 klubova

Godinu nakon toga, verovatno, ide na 12

Superliga Srbije će u predstojećoj sezoni poslednji put, bar na neko vreme, imati 16 klubova učesnika.

Sve ono što se pominjalo u prethodnom periodu trebalo bi sutra na sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije da dobije zvaničnu potvrdu: od jeseni 2022. Superliga će imati 14 klubova. To znači da će na kraju predstojeće sezone četiri kluba ispasti iz elitne divizije, a dva će biti promovisana iz Prve lige >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Srbije.

Sistem takmičenja će ostati sa plej-ofom i plej-autom, ali jedna je još nepoznanica, koju bi trebalo sutra da reši Odbor. Ukoliko konačna odluka bude da se odmah u sledećoj godini nakon toga Superliga smanjuje na 12 klubova, onda će u sezoni 2022/23. biti dvokružni sistem sa plej-ofom u kojem bi učestvovalo šest i plej-autom sa osam klubova, jer četiri moraju da ispadnu. Ako se, pak, odluči da ostane još godinu dana da bude 14 učesnika, onda bi sistem takmičenja bio obrnut: osam u plej-ofu i šest u plej-auta.

Najverovatnije je, ipak, pošto je takav bio plan u Fudbalskom savezu, da će Superliga već posle godinu dana biti skresana na 12 klubova, što je optimalan broj za veličinu države i kvalitet koji ima Srbija. Samim tim prvenstvo sa 14 učesnika biće jednogodišnji međukorak.

Poslednji put kada je Superliga Srbije imala manje od 16 klubova bila je sezona 2008/09. Tada je bilo 12 učesnika, od kojih neki više nisu ni u profesionalnom rangu. Pored šampiona Partizana, Vojvodine (osvojila drugo mesto) i Crvene zvezde, od sadašnjih superligaša igrali su još Napredak i Čukarički, te Rad i Javor, koji su ove sezone ispali iz elite. A, bili su tu i OFK Beograd, Hajduk iz Kule, Borac iz Čačka, Jagodina i Banat.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.