Suspenzije zbog tragedije u Port Saidu

Izvor: NaDlanu.com, 02.Feb.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspenzije zbog tragedije u Port Saidu

KAIRO, 2. februara 2012. (Beta-AFP/AP) - Premijer Egipta Kamal El Ganzuri suspendovao je u četvrtak rukovodstvo Fudbalskog saveza Egipta (EFA) zbog jučerašnje tragedije u Port Saidu, u kojoj je poginulo više od 70 osoba.

KAIRO, 2. februara 2012. (Beta-AFP/AP) - Premijer Egipta Kamal El Ganzuri suspendovao je u četvrtak rukovodstvo Fudbalskog saveza Egipta (EFA) zbog jučerašnje tragedije u Port Saidu, u kojoj je poginulo više od 70 osoba.Protiv čelnika EFA-e biće pokrenuta istraga.El >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Ganzuri je, takodje, rekao da je Narodna skupština prihvatila ostavku guvernera Port Saida generala-majora Mohameda Abdulaha, kao i da su suspendovani šefovi bezbednosti i policije u tom gradu na severu Egipta.Nesreća se dogodila po završetku fudbalske utakmice izmedju El Masrija i El Ahlija iz Kaira, kada su navijači domaćeg kluba utrčali na teren i napali igrače i stručni štab gostujuće ekipe.Šef diplomatije Evropske unije Ketrin Ešton zatražila je "nezavisnu istragu" da bi se utrvdili uzroci nasilja koje se dogodilo Port Saidu.Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je da je jučerašnja "sreda crni dan za fudbal" i da je "šokiran dogadjajem u Port Saidu".

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.