Suspendovan trener Borca zbog 15-godišnjeg igrača

Izvor: RTS, 29.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovan trener Borca zbog 15-godišnjeg igrača

Trener pionira čačanskog fudbalskog kluba Borac Marko Jovanović suspendovan je i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, zato što je angažovao maloletnog Predraga Popovića, rekao je predsednik Upravnog odbora kluba Vojislav Ilić.

On je rekao da je Upravni odbor doneo takvu odluku zbog propusta koje je trener napravio angažujući maloletnog Predraga Popovića (15) da pod tuđim imenom kao golman igra u utkamici protiv Smedereva na kojoj je i teško povređen. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Ilić je rekao da Borac nije bio obavešten o tome i da je trener Jovanović sam angažovao Popovića pod tuđim imenom.  On je istakao da Borac izražava žaljenje zbog celog slučaja, kao i zbog Popovićeve povrede i da će mu pomoći da se što pre oporavi.

Petanestogodišnji Popović je pre dve nedelje igrao pod lažnim imenom u pionirskoj ligi u Smederevu, a na utakmici je teško povređen, operisan i odstranjena mu je slezina.

Tužilaštvo i policija u Smederevu pokrenuli su istragu povodom tog slučaja, a tužbu je najavio i ujak maloletnog golmana Milan Topalović.

Popović je u avgustu prešao iz Borca u kadetski tim Slobode iz Čačka, a stari klub ga je pozvao da za njih igra utakmicu u Smederevu, jer su im oba golmana bila povređena.  Dečak je izašao iz bolnice i oporvlja se u svom domu u Preljini, gde živi sa dedom, babom i ujakom koji je njegov staratelj nakon smrti roditelja. Učenik je prvog razreda srednje Mašinske škole u Čačku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Borac suspendovao trenera

Izvor: B92, 29.Nov.2008

Trener pionira čačanskog Borca Marko Jovanović suspendovan je zato što je mimo pravila angažovao 15-godišnjeg Predraga Popovića...Predsednik Upravnog odbora FK Borac Vojislav Ilić rekao je agenciji Beta da je UO doneo takvu odluku na subotnjoj sednici zbog propusta koje je trener napravio angažujući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.