Suspendovan stadion u Podgorici

Izvor: B92, 23.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovan stadion u Podgorici



Stadion podgoričkog fudbalskog kluba Budućnost od utorka je pod suspenzijom, odlukom dicisplinskih organa Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore, posle nereda na nedeljnom meču izmedju tog kluba i beogradske Crvene zvezde.

Konačnu odluku o kazni fudbalskom klubu Budućnost zbog loše organizacije prvenstvenog meča 13. kola trebalo bi da bude izrečena do kraja ove nedelje, a u petak bi na saslušanje pred disciplinsku komisiju trrebalo da izadje i predsednik Budućnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Utakmica Budućnost-Crvena zvezda trebalo je da počne u nedelju u 16 sati, ali je kasnila dva sata zato što su navijači Budućnosti, koji sebe zovu "Varvari", aktivirali dve kutije suzavca i potom je nastao haos na stadionu. Bilo je i tuče sa policijom, ali i medju navijačkim grupama Budućnosti i Zvezde, a pre utakmice "Varvari" su polupali autobus koji je prevozio igrače Zvezde.

U neredima je povredjeno 25 ljudi.

Budućnost je ove sezone već kažnjena sa 300.000 dinara zbog nereda njenih navijača na utakmici protiv Partizana, kada su navijači podgoričkog kluba gadjali fudbalere Partizana raznim tvrdim predmetima sa tribina i ubacivali pirotehnička sredstva zbog čega je meč nekoliko puta prekidan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.