Izvor: MozzartSport.com, 05.Okt.2020, 13:23

Suso i Okampos dobili konkurenciju - Seviljinih 12.000.000 za reprezentativca Maroka

Prošle sezone zabeležio 13 golova i pet asistencija za AZ

Pre nekih mesec dana stvari nisu glatko klizile za Sevilju u prelaznom roku, ali kada se pred kraj letnje pijace podvuče crta, Andalužani su napravili ozbiljan posao. Poslednje u nizu pojačanja stiglo je iz AZ Alkmara, a reč o 24-godišnjem krilu Usami Idriziju vrednom 12.000.000 evra i sa ugovorom potpisanim na pet sezona.

Ne previše zvučno ime, ali igrama u prošloj sezoni preporučio se između >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ostalog i Kraljici Lige Evrope. U dresu holandskog tima bilo mu je potrebno 25 nastupa za učinak od 13 golova i pet asistenicja. Konkurencija u Sevilji na poziciji desnog krila je paklena sa Lukasom Okamposom i Susom, ali na levom boku je mnogo čistije, pa će šesti Marokanac u istoriji kluba imati realnu šansu da se nametne. Doduše Đulen Lopetegi forsira taktiku u kojoj Španac i Argentinac često menjaju mesta. Statistika u seniorskoj karijeri govori da je momak koji je ponikao u Fajenordu podjednako opasan i kada napada protivnički gol i kada proigrava saigrače, a glavne karakteristike su mu brzina i eksplozivnost.

Idrisi je postao četvrta najskuplja prodaja Az Alkmara, odnosno šesta kupovina Sevilje u aktuelnom prelaznom roku. Pre njega od Milana je otkupljen Suso (24.000.000), stigli su Oskar Rodrigez (13.500.000) iz Real Madrida, Markos Akunja (10.500.000) iz Sportinga, Bono (4.000.000) iz Đirone i naravno povratnik i najzvučnije pojačanje Ivan Rakitić (1.500.000).

Kada se sve sabere Sevilja je potrošila tačno 53.500.000 evra, ali Lopetegi ima tim sa kojim će napasti plasman u Ligu šampiona.

???? Oussama Idrissi: velocidad, desborde y gol para el #SevillaFC. ????????⚽️#vamosmiSevilla #WeareSevilla

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.