Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2020, 09:41

Sušnih pet godina za Banjalučane, Zrinjski bez najboljeg igrača

Borac nije pobedio ekipu iz Mostara od septembra 2015. godine. Za goste zbog povrede neće igrati Nemanja Bilbija. Za domaćina van stroja Aleksandar Subić

Početak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine protiče u dominaciji Željezničara. Ekipa sa Grbavice ima maksimalna učinak i to je prvi put u istoriji eltnog prvenstva sa 12 klubova da neki tim ima sve trijumfe posle prve četiri utakmice. Pre toga je Zrinjski u sezoni 2016/2017 imao 12 bodova u prva četiri kola, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je tada najbolji šampionat bio sa 16 klubova.

U nedelju (17.00) se igra derbi ovog kola. U Banjalucu Borac dočekuje Zrinjski. Oba tima imaju velike ambicije ove sezone, žele da napadnu sarajevske timove koji su najveći favoriti za titulu. Banjalučani čekaju na krunu punih devet godina. Dobro su startovali, ostvarili dve pobede, ali su protekle nedelje poklekli na Grbavici od Želje (1:2), pa sada žele iskupljenje na svom terenu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Borac nije pobedio Zrinski na poslednjih šest utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Poslednji put su Banjallučani pobedili tim iz Mostara u septembru 2015. godine, kada je bilo 2:1. Posle toga Zrinsjki ima tri pobede, dok je isto toliko utakmica završeno bez pobednika. Taj podatak biće veliki motiv za tim Vlade Jagodića da sruši lošu tradiciju.

"Neverovatno mi zvuči da pet godina Borac nije pobedio Zrinjski. Mostarski tim je u krizi rezultata, ali nije igre. Stvaraju šanse koje ne pogađaju i sigurno imaju veoma kvalitetan tim. Vidim da nam prete, moj mladi kolega Mladen Žižović najavljuje osvajanje tri boda, ali znaju i oni gde dolaze. Nećemo nikom da pretimo, ali na našem terenu idemo na pobedu, koja bi nam puno značila, jer bismo onda ostali u borbi za vrh do reprezentativne pauze. Želimo da evropski meč dočekamo u što boljem raspoloženju. U prva dva domaća duela ostvarili smo pobede i želimo da nastavimo niz“, rekao je Jagodić, prenosi portal sport.sport.ba.

U konkurenciji za tim Borca neće biit nekadašnji fudbaler Partizana Aleksandar Subić. On je još rovit, ali se očekuje da se uskoro vrati na teren. Gosti iz Mostara stižu u Banjluku bez jednog od najboljih igrača, Nemanja Bilbije, koji je nekada nosio dres banjalučkog kluba. Za goste pravo igranja stiče i ruski internacionalac Ivan Enin. On je propustio prva tri meča nove sezone u BiH.

"Bilbija je, po meni, među pet najboljih igrača u ligi. Sa njim i bez njega Zrinjski je ipak druga ekipa, jer on donosi dodatni kvalitet. Međutim, Zrinjski ima veliki kvalitet i širinu u igračkom kadru, tako da nema opuštanja", istakao je Jagodić.

Zrinjski je postigao samo gol u prethodna tri kola. Doduše, primio je samo dva gola, i to u gradskom derbiju protiv Veleža.

"U prva tri kola nismo ispunili ono što smo očekivali iz niza objektivnih razloga i nepredviđenih situacija. Gostujemo Borcu koji ima nekoliko iskusnih, prekaljenih igrača. Moramo da neutrališemo individualni kvalitet domaćina. Banjalučani su imali dve ubedljive pobjede na startu prvenstva gore, ali mi se nadamo pozitivnom rezultatu”, rekao je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Meč Olimpika i Sarajeva je odložen, a u poslednjem meču četvrtog kola Radnik večeras (19.00) u Bijeljini dočekuje Široki Brijeg. Domaćin je loše počeo sezonu, bez pobede je (dva boda). Problem za trenera Slavka Petrovića biće neigranje prvog napadača Mahira Karića koji ima problema sa kolenom.

PREMIJER LIGA BIH – 4. KOLO

Subota

Mladost DK - Tuzla Siti 2:5 (0:3)

Sloboda - Željezničar 0:2 (0:1)

Velež - Krupa 2:0 (1:0)

Nedelja

17.00: (2,10) Borac Banjaluka (3,15) Zrinjski (3,50)

19.00: (2,30) Radnik Bijeljina (3,15) Široki Brijeg (3,05)

***kvote su podložne promenama

Odloženo: Olimpik - Sarajevo

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.