Sušić za MONDO o klupi Albanije, orlovima u Lisabonu...

Izvor: Mondo, 25.Mar.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sušić za MONDO o klupi Albanije, orlovima u Lisabonu...

Proslavljeni trener i nekadašnji selekor Bosne i Hercegovine Safet Sušić odbacio je spekulacije da će postati selektor Albanije, ali je i dodao da je spreman da razgovara ukoliko bude ostvaren "ozbiljan" kontakt.

Safet Sušić je već nekoliko meseci bez posla nakon što je napustio turski Akhisar, pa su u ponedeljak albanski mediji objavili da je kandidat za klupu nacionalnog tima te zemlje umesto otpuštenog Kristijana Panućija.

Albanci su loše startovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Turaka (0:2), pa je fudbalski savez ekspresno smenio italijanskog stručnjaka.

Prema tvrdnjama tamošnjih medija, legendarni jugoslovenski fudbaler i trener Safet Sušić, jedini koji je odveo Bosnu i Hercegovinu na veliko takmičenje - Mundijal 2014. godine u Brazilu, idealan je kandidat za Panućijevog naslednika.

Pozvali smo Sušića u Francusku, gde živi, da čujemo iz prve ruke drži li ova priča "vodu".

"Nema ništa konkretno. Imam jednog prijatelja u Parizu, koji je savetnik i desna ruka njihovog predsednika Saveza (Armand Duka, prim.aut). Često se vidimo, pa je možda to razlog što me dovode u vezu s tim. Zasad ništa konkretno", rekao je Sušić za MONDO, ali nije odbacio mogućnost da se to na kraju i dogodi.

"Sigurno je da sam spreman da razgovaram. Trenutno sam slobodan i ako bude nekog kontakta, spreman sam da razgovaram. Ali ponoviću, za sada nema ništa konkretno".

Nekadašnji selektor "zmajeva", bez ozbzira na to što je Hrvatska vicešampion sveta, ne smatra velikim iznenađenjem njihov poraz u Mađarskoj (2:1).

"Nisam gledao utakmicu, ali Hrvati su se namučili i protiv Azerbejdžana. Po meni to i nije neko veliko iznenađenje kad Mađarska pobedi kod kuće. Bolji su od Azerbejdžana, a sve ekipe žele da izbore nastup na kontinentalnoj smotri. Iznenađenja su moguća, po meni je veće iznenađenje što Portugal nije pobedio Ukrajinu (0:0) kod kuće".

Foto: MONDO/Samir Cacan

Na pitanje koliko može Srbija u Lisabonu, popularni Pape je naglasio da će "orlovima" biti teško.

"Portugalci su sada u još goroj situaciji. Po svaku cenu moraju da pobede Srbiju. Ako uzmeš četiri boda iz prve dve utakmice kod kuće, nije tako loše, ali ako uzmeš dva ili jedan, automatski ti padnu šanse da budeš među prva dva tima na kraju kvalifikacija. Srbija može da iznenadi Portugal, koji ako ne dobije, biće u velikim problemima. Portugalci imaju imperativ, a Srbima ovo nije ključna utakmica".

Sušiću je takođe iznenađujući bio i poraz Holandije u Amsterdamu od Nemačke (2:3), koja je u prijateljskoj dvoboju nekoliko dana ranije remizirala sa Srbijom (1:1).

"I to je iznenađenje, bez obzira na to što je u pitanju derbi. Holandija igra odlično u poslednje vreme, a Nemačka dosta slabije. Ali s Nemcima se nikad ne zna. Kad niko od njih ne očekuje pobede, oni uspeju da se podignu. U stanju su da pobede svakog", zaključio je nekadašnji selektor BiH.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.