Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021, 15:08

Surovi domaćin u borbi za opstanak

Kandidati za ispadanje iz portugalske elite večeras na megdanu u okviru 14. kola

U direktnom duelu u okviru 14. kola šampionata Portugalije Portimonense i Belenenseš će večeras (21.15) pokušati da stignu do važnih bodova u borbi za opstanak.

Iako je domaćin tokom dosadašnjeg dela prvenstva osvojio bod manje u odnosu na direktnog konkurenta i trenutno se nalazi na deobi poslednje pozicije sa Boavistom, susret u Portimau dočekuje kao blagi favorit, pre svega zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igre koju je prikazao protiv Nasionala (1:0), Famalikaa (0:0) i Farensea (2:0), u perthodna tri susreta na kojima je bio domaćin.

Sedam osvojenih bodova bez primljenog gola u prethodna tri susreta na svom terenu osokolila su Paola Seržija koji uprkos sve boljim igrama njegovog tima ne skriva žal jer je njegov tim protiv Rio Avea nastavio da beleži poraze na strani (0:3).

"Nismo ostvarili željeni rezultat prošle nedelje i sada smo primorani da pokažemo reakciju, da damo odgovor kako bismo ispunili svoje ciljeve. Ekipa dobro radi, motivisana je i ozbiljna, te sam uveren da ćemo ostvariti željeni rezultat", rekao je trener Portimonensea.

Redove domaćina u aktuelnom prelaznom roku pojačali su Everton i Bruno Moreira, a Serži je istakao da dvojac uspešno prolazi kroz adaptaciju.

"Proučavali smo protivnika i ono što smo konstatovali nije ništa novo. Igraju po modelu koji je implementirao Petit. Veoma su opasni iz kontre, a krasi ih i kompaktna odbrana", rekao je Serži.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Birane reči i oprezna najava nisu izostali ni od strane gostujućeg stratega koji je istakao da njegov tim želi da vrati jesenju formu.

"Važno je da se vratimo na pobednički niz i zato smo sa mnogo pažnje pripremali ovu utakmicu. Rival je veoma težak, ali bodovi su nam neophodni te sa mnogo motiva dočekujemo ovo gostovanje", rekao je Petit.

Poseban vetar u leđa gostima predstavljaće plasman u narednu rundu Kupa Portugalije iako su posle 45 minuta gubili 0:2 od Fafea.

"Ekipa je verovala u preokret i na kraju je uspela da dođe do njega. Rivali su veoma kvalitetni i ne čudi da imamo poteškoća, ali ono što raduje je ambicija da prevaziđemo sve probleme i prepreke koja je očigledna", izjavio je strateg Belenenseša koji bi večeras mogao da se uzda i u tradiciju. Gosti su neporaženi u poslednjih šest međusobnih susreta uz učinak od dve pobede i četiri remija, a Portimonense je poslednji put savladao Belenenseš u novembru 2015. godine u okviru Kupa Portugalije (3:2).

PORTUGAL - 14. KOLO

Petak

Sporting – Rio Ave 1:1 (1:0)

/Gonkalveš 42 – Dala 61/

Porto - Benfika 1:1 (1:1)

/Taremi 25 - Grimaldo 17/

Subota

Pakoš Fereira - Braga 2:0 (0:0)

/Kosta 57, Fereira 76/

Gimaraiš - Farense odloženo zbog lošeg vremena

Tondela - Boavista 3:1 (1:0)

/Gonzalez 40, Agra 56, 85 - Mangas 59/

Nedelja

Nasional - Moreirense 0:1 (0:0)

/Vitorija 78/

Santa Klara - Famalikao 1:2 (0:0)

/Karvaljo 70 - Robert 52pen, Luković 82/

Žil Visente - Maritimo 0:1 (0:0)

/Afriko 87/

Ponedeljak

21.15: (2,50) Portimonense (3,00) Belenenseš (3,10)

*** kvote su podložne promenama

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.