Surovi NFL menja pravilnik

Izvor: B92, 09.Okt.2022, 11:01

Surovi NFL menja pravilnik

NFL liga je u subotu objavila promene u pravilniku povrede glave i potresa mozga sportista.

Tua Tagovailoa, kvoterbek Majami Dolfinsa, doživeo je jezivu povredu vrata i glave manje od nedelju dana nakon potresa mozga koji je zaradio na terenu.

Kako je objava NFL i unije igrača rekla, protokol nije dao ishod kakav su svi očekivali i zbog čega je inicijalno i kreiran.

Povreda glave Tue Tagovailoe dogodila se 25. septembra protiv Bafalo Bilsa, a pošto se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teturao nakon udarca nije smeo da se vrati na teren, ali su ga ipak poslali nazad.

On je evaluaciju prošao i medicinski gledano bilo je osnova da se vrati, ali je i dalje bilo opasno za mladog Amerikanca, što se ispostavilo jezivo manje od nedelju dana kasnije kada su igrali protiv Sinsinati Bengalsa.

Protokol je sada pooštren i simptomi koje je Tagovailoa imao nakon potresa mozga stavljeni su na "crvenu listu" pa igrači koji dožive takvu vrstu udarca neće više smeti da se vrate na teren.

On će presedeti naredni meč Majamija, koji je na programu u nedelju i igraju protiv Njujork Džetsa, pa će Tedi Bridžvoter uskočiti u startnu postavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.