Izvor: Blic, 22.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šuput: Derbi za novi početak

Šuput: Derbi za novi početak

Brojke sudbine. Dan uoči večitog derbija, 19. aprila, Predrag Šuput je zaokružio šestomesečnu apstinenciju sa košarkaških terena posle neugodne povrede i operacije kosti stopala.

Veliki povratak velikog letošnjeg pojačanja crno-belih iz redova Vojvodine usledio je u sredu uveče. Sjajni košgeter je ovog puta odigrao osam minuta i za to vreme ubacio šest poena - bez promašaja!

- Početnička sreća - kroz osmeh će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šuput kome su 'grobari' srdačno poželeli dobrodošlicu u 'Pionir'.

- Priznajem, imao sam malu dozu straha. Ni vreme mi nije išlo naruku. Dani pred derbi su bili kišoviti, tmurni, a tada sam zbog rane imao bolove, loš osećaj. Nisam znao koliko ću moći da izdržim, mislio sam - pašću nasred terena. Srećom, ispalo je sve kako treba. Nisam puno obraćao pažnju na koš, jer koševima i nije moguće brzo se vratiti u željenu formu. Više sam gledao saigrače, a baš taj timski duh nas je i doveo do izuzetno važne pobede nad Crvenom zvezdom.

Iako mu je trener Duško Vujošević desetak dana uoči derbija najavio da će biti u sastavu, Šuput priznaje da je do kraja bio pomalo nepoverljiv.

- Stvarno ću igrati?! - pitao sam Vujoševića u utorak, iako mi je bilo jasno da je meč mog povratka bio izvestan. Više mi nije toliko bitno da li ću igrati osam ili 30 minuta, igraću koliko mogu da izdržim, koliko god mogu da pružim maksimum. Potrebno je vreme da se potpuno vratim u prepoznatljivu košgetersku formu, ali ne žurim, treniram tek dve nedelje. Srećom, uskoro se vraća i Step, pa ćemo imati više igrača u rotaciji.

U proteklom periodu Šuput je iz ćoška 'Pionira' čak i na štakama bodrio saigrače. Posle svega, veruje da će doprineti odbrani šampionske titule.

- Za trofej svi živimo. Od Avdalovića koji je već tri puta osvojio šampionat, pa do nas kojima je ovo prva sezona u Partizanu. Verujem da ćemo ponovo igrati u Evroligi - zaključuje Šuput. D. J. Bužić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.