Superligaški mečevi u senci večitog derbija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2017, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superligaški mečevi u senci "večitog derbija"

Utakmicama 24. kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a najviše pažnje privlači 153. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Prva utakmica 24. kola igra se danas od 17 časova u Čačku, gde će Borac dočekati Vojvodinu. Domaći tim će pokušati da pobedi kako bi se odlepio iz donjeg dela tabele, dok Novosađanima treba pobeda kako bi ostali u trci sa Partizanom.

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 18 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na stadionu "Rajko Mitić" igraju protiv Partizana, 153. "večiti" derbi. Obe ekipe se nadaju nastavku niza dobrih rezultata, ali pobeda u velikom derbiju nosi i mnogo više od tri boda.

Zveza je u prošlom kolu pobedila Bačku sa 3:0, a Partizan je dobio Borac sa 2:1. Ekipa Miodraga Božovića je prva na tabeli sa 60 bodova, šest više od izabranika Marka Nikolića.

Prethodnih dana mnogo se pričalo o glavnom sudiji "večitog" derbija, a Zvezda i Partizan, kao i nekoliko superligaša izdali su saopštenja na tu temu. Sudijska organizacija odredila je da utakmicu vodi Majo Vujović, koji će prvi put suditi "večiti" derbi.

U poslednjem "večitom" derbiju odigranom prošlog septembra Partizan je kao domaćin pobedio Zvezdu sa 1:0 golom Leonarda.

Mladost će u subotu od 14 časova igrati u Lučanima protiv Novog Pazara i pokušaće da ostvari dobar rezultat kako bi ostala u gornjem delu tabele. Mladost je u prošlom kolu odigrala 1:1 protiv Radnika i četvrta je na tabeli sa 38 bodova. Novi Pazar je u prošlom kou odigrao bez golova sa Metalcem i prekinuo niz od osam poraza, ali je i dalje poslednji na tabeli sa 13 bodova, pet manje od Bačke i Borca.

Rad će u subotu od 14 časova igrati protiv Javora i pokušaće da prekine niz od tri poraza, dok će Čukarički u isto vreme u Subotici protiv Spartaka pokušati da veže treću pobedu.

Fudbaleri Voždovca će u subotu od 14 časova igrati u Beogradu protiv Radnika, koji je u poslednje četiri utakmice osvojio samo bod, a Metalac će u isto vreme dočekati Bačku. Napredak će od 14 časova u Kruševcu igrati protiv Radničkog i pokušaće da prekine niz od pet utakmica bez pobede.

Parovi 24. kola Super lige Srbije:

Borac - Vojvodina (17.00)

Subota, 4. mart

Rad - Javor (14.00)

Spartak - Čukarički (14.00)

Voždovac - Radnik (14.00)

Mladost - Novi Pazar (14.00)

Napredak - Radnički (14.00)

Metalac - Bačka (14.00)

Crvena zvezda - Partizan (18.00)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MARKO NIKOLIĆ: Derbi neće odlučiti šampiona, Grof i ja nećemo biti neprijatelji!

Izvor: HotSport.rs, 03.Mar.2017

Partizan u subotu od 18 časova gostuje Crvenoj zvezdi u 153. večitom derbiju, a trener crno-belih Marko Nikolić smatra da utakmica na stadionu ‘Rajko Mitić’ neće rešiti pitanje šampiona Srbije.. . – Doživljavamo ovaj derbi kao nešto najlepše što srpski fudbal ima godinama unazad. Učin...

Nastavak na HotSport.rs...

153. derbi: Partizan gost na Zvezdinom rođendanu

Izvor: B92, 03.Mar.2017

Manje od 24 časa ostalo je do početka 153. ligaškog derbija između Crvene zvezde i Partizana...Poslednje izadnje Sportskog pregleda posvećeno je okršaju večitih rivala sa Topčiderskog brda, koji se igra na 72. rođendan crveno-belih na stadionu Rajko Mitić...Aktuelni šampion, Zvezda ima šest...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.