Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2021, 19:55

Superkompjuter predvideo šampione u Ligama petice: PSŽ i Real se vraćaju na tron; Siti, Bajern i Inter ostaju

Ovako bi mogle da izgledaju krajnje tabele u najjačim evropskim ligama

Poznati Međunarodni centar za sportske studije (CIES) obavio je novo interesanto istraživanje za ljubitelje fudbala.

Pomoću superkompjutera, u koji su ubačeni podaci o iskustvima fudbalera, transferima tokom letnjeg prelaznog roka, kao i rezultati timova u poslednjih 365 dana, napravljene su očekivane krajnje tabele za sezonu 2021/22. u najjačim evropskim ligama.

Velikih iznenađenja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nema. Za Englesku, Nemačku i Italiju predviđa se da će šampioni sačuvati tron (Mančester siti, Bajern Minhen i Inter), dok se u Francuskoj i Španiji očekuje povratak na tron Pari Sen Žermena i Real Madrida.

Trenutne tabele nisu baš u skladu sa onima koje je objavio CIES, ali tek je početak sezone i čeka nas još mnogo, mnogo uzbuđenja na fudbalskim terenima širom kontinenta.

Primera radi, posle pet kola Premijer lige prvo mesto sa po 13 bodova dele Čelsi, Liverpul i Mančester junajted, četvrti je Brajton, a tek peti Mančester siti, sa tri boda manje od vodeće trojke. Po podacima superkompjutera, prva četiri kluba biće poređani kao i u prethodnom ciklusu, odnosno Siti će završiti prvi, Junajted drugi, Liverpul treći, a Čelsi četvrti.

Brajton, koji je prijatno iznenađenje u stvarnosti, na CIES-ovoj listi završiće tek deseti, a kako stvari stoje, bez obzira radilo se o stvarnosti ili fikciji, navijači Arsenala moraće da prihvate još jednu sezonu bez Evrope (bar što se tiče stanja u prvenstvu). Tobdžije su trenutno trinaeste, a predviđa im se deveto mesto.

U Nemačkoj trenutno Bajern i Volfsburg imaju po bod više od Borusije Dortmund, a upravo tim redosledom očekuje se da bude završena sezona Bundeslige. RB Lajpcig, koji je poslednjih godina redovno visoko rangiran, po kompjuterskoj prognozi završiće kao peti, iako je trenutno na 12. mestu. Četvrta pozicija rezervisana je za Bajer Leverkuzen, koji se posle pet kola i nalazi na tom mestu.

Bez promene prvaka kompjuter kaže da će biti i u Italiji. Iako je Inter značajno promenio tim tokom leta, ostao bez najboljeg strelca Romelua Lukakua, sjajnog desnog beka Ašrafa Hakimija, kao i trenera Antonija Kontea, predviđa mu se ostanak na tronu. Crno-plavi zaista igraju dobro, ali trenutno sa gradskim rivalom Milanom gledaju u leđa Napoliju, koji ima dva boda prednosti. Ako je verovati mašini i statističkim podacima, ekipa Lučana Spaletija pašće na drugo mesto, Milan ostaje treći, Roma će biti četvrta, Atalanta peta, a Juventus tek šesti.

To i nije toliko loše za Torineze, jer se posle četiri kola nalaze u zoni ispadanja sa samo dva boda.

Prošla sezona u Primeri bila je vrlo čudna. Atletiko Madrid je uhvatio zalet na početku i imao lepu prednost na polovini trke, ali je onda u drugom delu sezone umalo sve prokockao. Bukvalno su se Jorgandžije nudile Barseloni i Real Madridu, čak se u jednom trenutu i Sevilja značajno približila, međutim, sačuvala je četa Dijega Simeonea vrh i prva prošla kroz cilj.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Da li će uspeti to da ponovi videćemo. Trenutno crveno-beli zaostaju dva boda za gradskim rivalom Realom, koji će po kompjuteru vratiti titulu na svoj stadion. Barselona bez Lionela Mesija posle četiri utakmice nalazi se na sedmom mestu, ali ima meč manje od rivala, a pobeda u njemu bi je izjednačila sa Atletikom. Ipak, CIES prognozira da će Katalonci biti treći.

Verovatno najveće iznenađenje prošle sezone kada je u pitanju šampionska trka u najjačim ligama Evrope priredili su fudbaleri Lila, koji su osvojili prvenstvo Francuske. Doge se, međutim, po ovom istraživanju očekuju na petom mestu Lige 1, što i ne čudi s obzirom na to da su rasprodali tim tokom leta, promenili trenera... i trenutno su tek na 15. mestu.

Titula je rezervisana za Pari Sen Žermen pojačan Mesijem, Ramosom, Hakimijem, Vajnaldumom, Donarumom... Na drugom mestu viđen je Olimpik Marselj, koji je prošle sezone bio peti. Kao treći očekuje se Olimpik Lion, pa Monako...

Kada je reč o ekipama koje će ispasti, kompjuter neuspešnu sezonu u Engleskoj predviđa Njukaslu, Votfordu i Noriču, u Nemačkoj Augzburgu, Bohumu i Grojter Firtu, u Italiji Veneciji, Speciji i Salernitani, u Španiji Elčeu, Kadizu i Alavesu, a u Francuskoj Bestu, Sent Etjenu i Troi.

Šta će se od svega ovoga obistiniti, videćemo...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.