Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 07:11

Superklasiko: Boka nikad gora, Riveru se otvaraju vrata četvrtfinala

Kup Argentine: Velikani iz Buenos Ajresa na neutralnom terenu u La Plati igraće u osmini finala. Klub s Bombonjere u nokdaunu, sedam mečeva ne zna za pobedu. Kolumbijac Sebastijan Vila ne dolazi na treninge. Marselo Galjardo ostao bez Matijasa Suareza

Groznica Superklasika. Ovog puta Buenos Ajres nije na nogama, meč osmine finala Kupa Argentine igra se na neutralnom terenu u La Plati noćas (23.55). Kada igraju ova dva velikana u zemlji Gaučosa, ali i Južne Amerike, nema >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << favorita. Međutim, utakmica svih utakmica za igrače, ali i navijače dva ljuta gradska rivala, dolazi u lošem trenutku za Boku. Tim s Bombonjere se nalazi u očajnoj situaciji na startu sezone. Problemi za plavo-žute su krenuli početkom godine kada je legenda kluba Karlos Tevez odlučila da napusti voljeni klub (trenutno bez angažmana).

Četa Migela Anhela Rusa je ispala prošlog meseca u osmini finala Kopa Libertadores od Atletko Mineira iz Belo Orizontea, a posle toga je ekipa morala u karantin. Posle prva četiri kola šampionata Argentine, Boka ima tri remija i poraz od gradskog rivala San Lorenca (0:2). Za 360 minuta nove sezone u Ligi Profesional samo jedan gol su postigli igrači u plavo-žutim dresovima. Neefikasnost je "rak rana" velikana. Osim Teveza, klub je početkom godine napustio i Ramon Abila koji je pojačao Minesotu u MLS ligi.

23.55: (3,50) Boka Juniors (3,00) River Plejt (2,15)

Sedam utakmica u nizu Boka nije pobedila, a na poslednje četiri nije postigla ni gol. Protiv Banfilda i San Lorenca, šampion Argentine je igrao sa rezervistima zbog korona protokola. U klubu je loša atmosfera, sukob između članova uprave unosi razdor na Bombonjeri. Sukobljene strane su se podelile u dva tabora, bezvlašće je u velikanu iz Buenos Ajresa. Novi slučaj koji puni stupce medija u Argentini je odbijanje Kolumbijca Sebastijana Vile da se pojavi na treninzima i pored zahteva jednog od čelnika kluba Huana Ramona Rikelmea da se vrati u klub. Iskusni napadač je jasno stavio do znanja da ne vidi više sebe u Boki.

Ne briljiraju ni Milioneri s Monumentala. River je sakupio sedam bodova u prve četiri utakmice prvenstva Gaučosa. Trener Marselo Galjardo ima kvalitetniji tim iako je klub iz Buenos Ajresa napustio Rafael Santors Bore, Kolmumbijac koji je pojačao Ajntraht iz Frankfurta. Dolazak Brajana Romera, prošle sezone najboljeg igrača Defense i Hustisije, pokazao se kao pun pogodak. Odličan je i Matijas Suarez i Urugvajac Nikolas De la Kruz.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ljuti gradski rivali poslednji put igrali su 16. maja u četvrtinalu plej-ofa drugog izdanja Liga kupa. Pred praznim tribinama na Bombonjeri, Boka je slavila posle boljeg izvođenja jedanesteraca. Posle 90 minuta bilo je 1:1. Karlos Tevez je bio strelac za domaćina, a Alvarez je izjednačio. Tragičari penal-ruleta bili su Angileri i Ponci koji su promašili udarce s 11 metara. Čak tri vezana meča ovih timova su završeni nerešenim ishodom. Na sedam poslednjih utakmica Boke i Rivera samo je jednom došlo 3+ i to na startu ove godine. Bilo je 2:2 u Liga kupu Argentine.

Pred Superklasiko, u konkurenciji za tim Boke se vraća nabolji igrač prethodnih nekoliko sezona, Kolumbijac Edvin Kardona. On će najverovatnije meč da počne s klupe. Neće biti na terenu njegovog zemljaka Franka Fabre, dok je Agustin Almendra van tima zbog povrede levog skočnog zgloba.

River nema mnogo problema s povredama. Galjardo, koji je prošlog meseca proslavio sedam godina na klupi Milionera, konačno će moći da računa na oporavljene Paula Dijaza i Enca Pereza. Problem za trenera Rivera je odsustvo Matijasa Suareza, na poslednjim utakmicama najboljeg igrača Milionera. Njega muči zadnja loža. U napadu bi Brajanu Romeru mogao da se pridruži Hulijan Alvarez.

BOKA JUNIORS - RIVER PLEJT (23.55)

LA PLATA – Stadion Sjudad de la Plata. Sudija: Lostau. Igraće se bez prisustva gledalaca

BOKA JUNIORS: Rosi, Zambrano, Izguijerdoz, Roho, Advinsula, Medina, Rolon, Gonzalez, Ramirez, Pavon, Brijasko

RIVER PLEJT: Armani, Montijel, Dijaz, Martinez, Angileri, Perez, Karaskal, Zukulini, De la Kruz, Alvarez i Romero

KUP ARGENTINE, OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

Tigre – Independijente u toku

23.55: (3,50) Boka Juniors (3,00) River Plejt (2,15)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.