Super-agenti vs FIFA - Ko će pobediti!?

Izvor: Sportske.net, 26.Jan.2019, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Super-agenti vs FIFA - Ko će pobediti!?

Svetska fudbalska organizacija želi da stane na put velikim zaradama "kontroverznim" ljudima iz fudbala.

Još se početkom maja prošle godine "šuškalo" kako se FIFA sprema da "udari" na novčanik fudbalskih moćnika.

Ljudi poput Žorže Mendeša, Mino Rajole i Džonatana Barneta predstavljaju "krem de la krem" ovakvog posla.

Po Forbsu njihove kompanije su od transfera igrača koje oni zastupaju, zaradili neverovatnih 185 miliona funti u toku prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << godine.

Čelnici FIFA žele da donesu predlog koji bi ograničavao provizije agenata na tri procenata po obavljenom transferu. Dok bi druga stavka ovog predloga ograničavala učešće agenata, to jest u procesu transfera ne bi mogli da predstavljaju obe strane koje posreduju u njemu (klub i igrača).

Naravno da se gore navedenim ljudim to nimalo ne sviđa te se sprema kontra-predlog ili "udar" na ovakvu potencijalnu odluku svetske fudbalske organizacije.

Za sada je podršku FIFA predlogu iskazala samo zajednica klubova iz Premijer lige, dok drugi klubovi ne žele za sada da "naljute" ljude sa kojima sarađuju.

Ovaj predlog je počeo da se "krčka" kada je obelodanjeno da je Mino Rajola u transferu svog klijenta, Pola Pogba iz Juventusa u Mančester Junajted, inkasirao neverovatnih 41 miliona funti.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.