Sumnjivi Blater

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2011, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumnjivi Blater

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) otvorila je danas istragu i protiv aktuelnog predsednika FIFA Sepa Blatera i to na zahtev njegovog protivkandidata na predstojećim izborima Mohameda Bin Hamama, koji će takođe biti ispitan.

Ispitivanje oba kandidata za budućeg predsednika obaviće se u nedelju i to povodom optužbi za korupciju.
Bin Hamam je zahtevao da se i Blater podvrgne ispitivanju, tvrdeći da je on prekršio etička pravila samim tim što nije prijavio očigledne pokušaje korupcije.
Etička komisija FIFA je ranije pozvala na ispitivanje Bin Hamama u vezi njegovog navodnog učešća u korupciji prilikom dodele organizacije Mundijala 2022, koju je dobio Katar.
U središtu istrage je dosije koji je otvorio član izvršnog odbora FIFA Čak Blejzer u kojem se navodi da je Hamam navodno nudio delegatima do 40.000 dolara kako bi glasali za Katar.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.