Izvor: Blic, 05.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumi za sreću

Šumi za sreću

Frankfurt će danas popodne biti centar fudbalskog sveta. Predstavnici 122, od preko 200 zemalja naći će se danas (17.05) na žrebu kvalifikacionih grupa za Mondijal u Nemačkoj 2006. godine koji će biti obavljen u poznatoj 'Festhali'. Šampion Formule 1 Mihael Šumaher i sudija Pjerluiđi Kolina biće među onima koji će uveličati magiju žreba. Da li će doneti sreću plavima, koji su u trećem šeširu, ostaje da se vidi.

Biće vrlo interesantno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << videti kako će izgledati žreb grupa, naročito u Evropskoj zoni. Čak 51 evropska reprezentacija startuje u kvalifikacijama, a FIFA je rešila da napravi osam grupa - u pet grupa bi trebalo da bude po šest, a u tri po sedam reprezentacija. Poznato je da će Francuska, Portugal, Švedska, Češka, Španija, Italija, Engleska i Turska biti nosioci grupa, dok se Nemačka kao domaćin, neće takmičiti u kvalifikacijama. Evropa ima 14 mesta na Mondijalu, na takmičenje će se plasirati osam prvoplasiranih iz grupa, dve najbolje drugoplasirane i tri 'srećnice', ekipe koje pobede u baraž mečevima.

Predsednik Organizacionog Komiteta Mondijala 2006. Franc Bekenbauer, kaže da je zadovoljan onim što je do danas učinjeno na planu organizacije velikog sportskog takmičenja.

- Mnogo toga smo uradili, naročito sam zadovoljan saradnjom sa FIFA i mogu da kažem da nema većih problema. Nisu tačne priče o finansijskoj krizi. Već smo postigli dogovor sa četiri oficijelna sponzora, i to će biti dovoljno da pokrije budžet, a uskoro ćemo potpisati ugovore sa još dva - kaže Bekenbauer.

Oficijelni slogan takmičenja je 'Vreme je da upoznaš prijatelje', a današnji hepening pratiće 3500 zvanica u hali. Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.