Izvor: Blic, 02.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumi preskočio Kineski zid

Šumi preskočio Kineski zid

Bolja završnica sezone u Formuli 1 nije mogla da se zamisli! Na dve trke do kraja, šampion Fernando Alonso i Mihael Šumaher su bodovno poravnati (116 poena). Nemac, koji je juče trijumfovao u Šangaju (njegova 91 pobeda u karijeri, 71 u bolidu Ferarija), u prednosti je jer ima jednu pobedu više u ovoj sezoni.

Alonso je bio kišni čovek subote, a čini se da je nebo uslišilo molitve vozača Ferarija pa nije bilo prognoziranih padavina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili barem ne u meri koja bi ozbiljno ugrozila njegov trijumf. Taktika Ferarija bila je mnogo bolja nego ona kojoj je pribegao Reno, pa su Alonso i Fizikela, koji su imali prve dve startne pozicije, na kraju bili nezadovoljni osvajanjem drugog, odnosno trećeg mesta. Šumaher je startovao kao šesti i čini se da je pravilan izbor guma bio presudan jer je postepeno prestizao protivnike.

- Zaista sam srećan zbog ove pobede. Mislim da je presudan bio trenutak posle prvog pit stopa. Dilema je bila koje gume izabrati. Kockali smo se, izabrali smo one za suvu stazu i - dobili! Ostale su još dve trke, tada će sve biti rešeno, ali posle ovoga verujem da mogu do titule - rekao je Nemac.

Alonso je bio vidno razočaran i ljut na šefove ekipe koji su omogućili da rival iz Ferarija osvoje VN Kine. Slaba uteha je trenutno prva pozicija Renoa u poretku konstruktora.

- Mihael je zaslužio da pobedi - sportski je priznao Alonso koji je dugo izbegavao da pobedniku pruži ruku. - Propustili smo veliku šansu da se učvrstimo na vrhu. Bilo je devet ili deset krugova kada sam bio potpuno van ritma, ne znam u čemu je bio problem, ali trka je već tada bila rešena.

Novi okršaj između Alonsa i Šumahera, koji može biti i presudan uslediće već u nedelju. Na redu je trka za VN Japana, na stazi Suzuka, koja je Šumaherova poslastica. Posle toga ostalo je da se vozi samo još u Brazilu, na stazi Interlagos 21. oktobra.

Rezultati: 1. M. Šumaher (Ferrari) 1:37:32.747, 2. F. Alonso (Reno) +00:03.121, 3. Đ. Fizikela (Reno) +00:44.197, 4. Dž. Baton (Honda) + 01:12.056, 5. P. De la Rosa (Meklaren) + 01:17.137, 6. R. Barikelo (Honda) +1.19.131, 7. N. Hajdfeld (BMW Zauber) + 01:31.979, 8. M. Veber (Vilijams - Kosvort) + 01:43.588, 9. D. Kultard (Red Bul - Ferari) +01:43.796, 10. V. Luci (Toro Roso - Kosvort) 1 krug...

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.