Šumaherove šanse za oporavak 40-45%?

Izvor: NaDlanu.com, 04.Jan.2014, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumaherove šanse za oporavak 40-45%?

Šef klinike u Grenoblu, profesor Žan-Francoa Pajen smatra da pacijenti sa povredama glave poput Mihaela Šumahera imaju šanse za oporavak 40-45%.

Ipak, Pajen je istakao da je to samo statistika te da veruje da će se legendarni Nemac oporaviti od teške povrede zbog koje je imao dve operacije mozgda.Ranije tokom dana, a koji predstavlja 45. rođendan sedmostrukog šampiona F1, poznati neurohirurg iz Nemačke Uve Keler je rekao da bi Šumaher mogao ostati u komi nedeljama, čak >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << mesecima, ali da je važno što je u stabilnoj fazi. "Kada su u pitanju ovako teške povrede pacijent može da se probudi posle dve do tri nedelje. Naravno, može i ranije, ali i kasnije", izjavio je Keler za nemački dnevni list Bild. Posle nesreće na skijanju i teških povreda glave Šumaher je na Univerzitetskoj klinici u Grenoblu u stanju indukovane kome, a lekari su potvrdili da je u stabilnom, ali i dalje kritičnom stanju. "Bez obzira na sve, teško je davati bilo kakve prognoze. Mogu da prođu dani, ali i nedelje dok pacijent prvi put otvori oči. Moguće je, nažalost, i da se pacijent ne probudi ispravno i završi u vegetativnom stanju ako je njegov mozak previše oštećen", upozorio je Keler, šef neurohirurgije na klinici Asklepios u Hamburgu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Šumaher povredio mozak još 2009!

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jan.2014, 10:21

Šef sportske klinike u Bad Nojhajmu dr Johanes Pajl tvrdi da je legendarni vozač F1 Mihael Šumaher povredio mozak 2009. godine kada je pao s motora...Šumaher je tada doživeo teške povrede, ali ga je Pajl uspešno izlečio."Mihaelu je 2009. godine pukla leva kičmena arterija. Čovek ima samo dve,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.