Šumaher suspendovan na dve godine

Izvor: RTS, 06.Mar.2009, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumaher suspendovan na dve godine

Svetska biciklistička asocijacija (UCI) suspendovala je na dve godine nemačkog biciklistu Stefana Šumahera zbog dopinga na prošlogodišnjoj Trci oko Francuske (Tur d'Frans).

Nemačkom biciklisti suspenzija će isteći 21. januara 2011. godine.

Prethodno, Šumahera je sa dve godine suspenzije kaznila Anti-doping agencija Francuske. Ta institucija nedavno je saopštila da je u Šumaherovim uzorcima krvi i urina pronađena zabranjena supstanca EPO (eritropoetin), koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << reguliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca.

Šumaher je na prošlogodišnjem Tur d'Fransu pobedio u dve etape. Nemački biciklista je još pre dve nedelje demantovao da je koristio nedozvoljena sredstva i najavio podnošenje žalbe.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šumaher suspendovan na dve godine

Izvor: B92, 06.Mar.2009

Nemački biciklista Štefan Šumaher supsendovan je na dve godine pošto je pao na doping testovima tokom prošlogodišnjeg "Tur D'Fransa"..."Šumaher je suspendovan iz biciklizma od 22. januara 2009. godine do 21. januara 2011. godine", rekao je predsednik Međunarodne biciklističke unije (UCI) Pet...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.