Šumaher kritično, bori se za život

Izvor: B92, 30.Dec.2013, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumaher kritično, bori se za život

Legenda Formule 1 Mihael Šumaher bori se za život i njegovo stanje je kritično nakon pada na skijanju, saopštili su lekari u bolnici u kojoj je Nemac.

Lekari su demantovali spekulacije francuskih medija da je Šumaher operisan i drugi put i dodali da je rano davati bilo kakve prognoze.

"Šumaher je pretrpeo ozbiljnu povredu. Bio je u veoma lošem stanju, kritično, kada je stigao, i brzo je pao u komu. Morali smo brzo da reagujemo, kako bismo ublažili pritisak u lobanji", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio je portparol bolnice u Grenoblu.

Profesor Johan Pajan je dodao: „Rekao bih da se ova nesreća dogodila na pravom mestu, jer je on odmah prebačen u bolnicu i operisan je čim je stigao. Njegovo stanje je još uvek kritično, on je još uvek u komi i biće do daljnjeg. Sve što smo mogli da uradimo smo uradili, a u ovom trenutku ne možemo da tvrdimo da li će se oporaviti.“

Otkriveno je i da je Šumaher pao na desnu stranu glave i da nije bio u stanju da odgovara na pitanja.

Šumaher je tokom nedelje bio u komi i operisan je, a pretpostavlja se da je došlo do krvarenja na mozgu. Najuspešniji vozač u istoriji Formule 1 nastradao je u nedelju u 11.07, u odmaralištu Meribel, tokom vožnje van skijaških staza, a prilikom pada glavom je udario u kamen i zadobio teže povrede.

Četrdesetčetvorogodišnji Nemac primljen je u lokalnu bolnicu u nedelju 11.53, ali je ubrzo prebačen helikopterom u Univerzitetsku bolnicu u Grenoblu.

Šumaherov PR tim je najavio da neće davati česte komentare stanja vozača. Podršku Šumiju daju fanovi ispred bolnice, a na društvenim mrežama podrška je stigla od mnogih poznatih.

U Grenoblu je i Šumaherova porodica, supruga Korina, sin Mik (koji je bio sa Šumijem na stazi u trenutku nesreće) i ćerka Đina-Mari su uz legendu svetskog sporta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šumaher kritično, bori se za život

Izvor: B92, 30.Dec.2013

Legenda Formule 1 Mihael Šumaher bori se za život i njegovo stanje je kritično nakon pada na skijanju, saopštili su lekari u bolnici u kojoj je Nemac...Lekari su demantovali spekulacije francuskih medija da je Šumaher operisan i drugi put i dodali da je rano davati bilo kakve prognoze..."Šumaher...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.