Šumadija remizirala sa Kraljevčanima

Izvor: KGsport.info, 22.Jul.2017, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumadija remizirala sa Kraljevčanima

Akcija posle koje je Urošević postigao izjednačujući pogodak danas na Bubnju protiv Kraljevčana

U drugoj pripremnoj utakmici fudbaleri Šumadije 1903 danas su na Bubnju odigrali nerešeno sa zonašem Slogom iz Kraljeva – 2:2, a interesantno je da su svi pogoci postignuti su u drugom poluvremnu.
Posle poraza od milanovačkog drugoligaša Metalca, Šumadija 1903 je po sparnom vremenu odigrala ispod očekivanja, iako je u odnosu na prošlu utakmicu bila jača za Uroševića >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << i Todorovića.
U prvom delu susreta nastupio je tim sastavljen uglavnom od igrača iz prethodne sezone, ali visoka temperatura i naporni treninzi dva puta dnevno usporili su akcije srpskoligaša sa Bubnja. Na početku susreta gostujući fudbaler Milojević pogodio je stativu, a golman Sloge Košanin zaustavio je udarce Uroševića i Nedovića. Međutim, i gosti iz Kraljeva imali su dve šanse preko kapitena Kruševca, ali ih nisu iskoristili zbog nepreciznosti i dobre intervencije golmana Šumadije Nastića.
Neposredno pred odlazak na odmor šansu za domaćina imao je novajlija Arsenijević, koji je došao iz Mihajlovca, ali je povratnu loptu Nedovića poslao pored gola.
U drugom poluvremenu trener Stakić je proverio drugu postavu, koja je pokazala bolju efikasnost. U 50. minutu oporavljeni Kostadinović je posle asistencije Todorovića izašao sam pred golmana i iz blizine zakucao loptu u mrežu za vođstvo Šumadije 1903 od 1:0.
Samo pet minuta kasnije gosti su izjednačili. Šutirao je sa desne strane Milojević, a rezervni golman Pešić je kratko odbio loptu do kapitena Sloge Kruševca, kome nije bilo teško da sa pet-šest metara zatrese mrežu i izjednači na 1:1.
U 57. minutu posle brze kontre došlo je i do preokreta rezultata u korist Kraljevčana. Po levoj strani prošao je Filipović i pogodio unutrašnji deo stative, od koje se lopta odbila i  završila u mreži golmana Šumadije 1903.
Vođstvo Sloge trajalo je samo tri minuta. Todorović je izveo prekid sa leve strane na drugu stativu, gde se našao Urošević i glavom loptu poslao u suprotan ugao golmana Košanina za izjednačenje – 2:2.
Imala je Šumadija 1903 još dve prilike i za pobedu, ali su ostale neiskorišćene. U 72. minutu Lazarević iz blizine pokušao glavom pod prečku, međutim, golman Sloge stigao je da loptu izbaci u korner, a udarac Arsenijevića završio je tik pored stative. Tako je današnji susret na Bubnju završen bez pobednika – 2:2.
ŠUMADIJA 1903 – SLOGA (K) 2:2 (0:0)
KRAGUJEVAC
Stadion: Bubanj.
Gledalaca: 50.
Sudija: Nikola Kostić (Kragujevac).
Strelci: Kostadinović u 50. i Urošević u 60. za Šumadiju 1903, a Kruševac u 55. i Filipović u 57. minutu za Slogu.
ŠUMADIJA 1903: Nastić, L. Božović, Đorđević, Nedović, V. Božović, Aleksić, Arsenijević, Urošević, Živadinović, Todorović, Đukić. Igrali su još: Pešić, Aksentijević, Janjić, Jovanović, Borovčanin, Jotović, Lazarević, Kostadionović, Ristić.
SLOGA: Košanin, Dunjić, Čolić, Gvozdenović, Đorđević, Gušani, Kruševac, Ignjatović, Filipović, Milojević, Marić. Igrali su još: Todorović, Savić, Vukićević, Milošević, Vasiljević,
Srpskoligaš Šumadija 1903 u ovom pripremnom periodu ima još pet dogovorenih probnih utakmica. Prva je u četvrtak, 27. jula, na Bubnju sa Radničkim iz Svilajnca, a planirani su i susreti sa Jagodinom i kragujevačkom Slavijom, potom sa Slogom u Kraljevu i generalna proba na Bubnju sa ekipom Tabana iz Jagodine.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.