Suma izazvao euforiju u Pazaru: “Najveće pojačanje u istoriji kluba!“

Izvor: Piplmetar.rs, 30.Jul.2023, 19:30

Suma izazvao euforiju u Pazaru: “Najveće pojačanje u istoriji kluba!“

Baš smo se pitali pre par dana gde je i šta radi Sejduba Suma, a već danas – eto njega opet u Superligi!
Tokom popodneva smo preneli informaciju da je Suma pred promocijom u Novom Pazaru, a ubrzo su Pazarci i potvrdili ta saznanja.
Oni su se oglasili na zvaničnim stranicama kluba na društvenim mrežama i “bombastično“ najavili maestralnog vezistu iz Gvineje Bisao.
“NAJVEĆE POJAČANJE U ISTORIJI KLUBA. SEJDUBA SUMA NOVI FUDBALER NOVOG PAZARA!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << SEJDUBA SUMA je novi fudbaler FK Novi Pazar. Igra na pozicijama ofanzivnog veznog i krilnog fudbalera a dolazi iz FC Kuvajt iz Kuvajta. Svojevremeno najskuplje pojačanje Partizana karijeru je počeo u fudbalskoj školi Ajaksa. 
Pored Partizana, Suma je u Evropi nastupao još i za Slovan iz Bratislave, odakle je i došao u Humsku u transferu vredom 1.650.000 evra, a još je branio boje i slovačke Nitre, Makabija iz Haife i Al Quadsie iz Kuvajta. 
U svojoj bogatoj karijeri fudbaler iz Gvineje ima skoro 40 utakmica u evropskim takmičenjima a za Partizan je nastupao na 78 mečeva i zabeležio 19 golova i 17  asistencija. Za reprezentaciju Gvineje odigrao je 37 utakmica i postigao 9 golova. 
Angažovanjem Sume FK Novi Pazar ističe ambicije da ove sezone napravi još veći uspeh a to je da pored plasmana u plej of pokuša da se plasira u neko evropsko takmičenje, koje mu je prethodne sezone zamalo izmaklo“, navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba.
Pitanje je u kakvom je Suma fizičkom stanju, s obzirom da je bez kluba još od januara prošle godine. Tržišna vrednost na “Transfermaktu“ mu se sunovratila na svega 300.000, od nekadašnjih 2.7 miliona evra na koliko je procenjivan dok je igrao u Partizanu.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.