Sulejmani i Lazović tandem „orlova“ i PSV

Izvor: Blic, 09.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sulejmani i Lazović tandem „orlova“ i PSV

Miralem Sulejmani je na debiju za nacionalni tim Srbije u Skoplju pokazao da selektor Miroslav Đukić na njega mora ozbiljno da računa. Partijama u Herenvenu, mladi vezista je već skrenuo pažnju velikog trija, Ajaksa, PSV-a i Fejenorda.

- Prezadovoljan sam svojim igrama u klubu, posebno u poslednje vreme. Na prethodne četiri utakmice postigao sam četiri gola i šest puta sam asistirao. Što se tiče interesovanja Ajaksa, Fejenorda i PSV-a, mogu samo da kažem da mi takve priče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prijaju.

Kada bi mogli da birate?

- Koliko znam u Herenven još nije stigla zvanična ponuda ni jednog od tri pomenuta kluba. Možda su moje simpatije na strani PSV-a, jer je tamo već Danko Lazović, ali koliko ću još ostati u Herenvenu i gde ću nastaviti karijeru, odlučiće moj menadžer u koga imam neograničeno poverenje. Za sada mi je lepo u Herenvenu.

Herenven predstavlja najprijatnije iznenađenje u holandskom šampionatu?

- Imamo dobru ekipu, još smo u trci za prvo mesto, ali glavni cilj nam je da uđemo u plej-of za Ligu šampiona i ponovimo uspeh od pre sedam godina. Mogu da kažem da igramo najlepši fudbal u Holandiji i da je atmosfera u timu odlična.



Dobili ste dobre kritike za premijerni meč u reprezentativnom dresu u Skoplju?

- Presrećan sam što sam dobio priliku da debitujem za našu reprezentaciju, a posebnu čast za mene predstavlja što sam već na prvoj utakmici bio u startnoj postavi. Srce mi je bilo puno. Nismo pobedili, ali Makedonija uopšte nije slaba reprezentacija i mislim da smo, s obzirom da nam je ovo bila prva pripremna utakmica, ostavili dobar utisak.

Može li Srbija u grupi sa Francuskom, Rumunijom, Austrijom, Litvanijom i Farskim Ostrvima da se domogne vize za naredno Svetsko prvenstvo?

- Mislim da imamo velike šanse da se kvalifikujemo na Mondijal u Južnoj Africi. Imamo kvalitet, imamo dovoljno vremena da se uigramo i verujem da ćemo osvojiti jedno od prva dva mesta u grupi. Ne potcenjujem protivnike, ali znam koliko vredimo.

Olimpijada u Pekingu?

- Iskrenio se nadam da ću biti na spisku selektora Đukića i da ću putovati sa reprezentacijom u Peking. Mislim da nepostoji veća čast nego da braniš boje svoje zemlje na Olimpijadi. Istina, olimpijski turnir pada u nezgodno vreme, kada u većini država zapadne Evrope počinje prvenstvo, ali verujem da ćemo napraviti najbolju moguću ekipu i da ćemo se iz Kine vratiti sa jednom od medalja.

Hoćete li i dalje nastupati za mladu reprezentaciju?

Na savezu je da odluči da li ću igrati i za mlade i za A tim. Na žalost naša mlada reprezentacija još nije obezbedila učešće u baražu za Evropsko prvenstvo i utakmice koje nas očekuju protiv San Marina i Mađarske su izuzetno važne. Ukoliko dobijem poziv selektora Slobodana Krčmarevića, naravno da ću se odazvati.

Igrajte tri plus u Ajndhovenu

Sulejmanija večeras očekuje derbi u kojem Herenven gostuje PSV-u na „Filips areni".

- Ukoliko budemo na svom dosadašnjem nivou, možemo da pobedimo PSV. „Filipsovci ne igraju onako kako smo od njega navikli.

Danko Lazović im je najbolji igrač i sve zavisi od njega. Najveći problem za nas predstavlja to što gostujemo. Ne bih tipovao konačan ishod, ipak je u pitanju derbi, ali kladiocima bih poručio, igrajte „tri plus", a ja ću se postarati da prođete.

Pranjić me dočekao kao brata

Sulejmani kaže da mu nije bilo lako kada se prošle zime preselio u Holandiju.

- Bilo mi je jako teško kada sam stigao u Herenven, jer je to bilo moje prvo duže odsustvo od kuće. Imao sam sreću da je ovde već bio Hrvat Danijel Pranjić, koji je godinu ipo dana pre mene došao i mnogo mi pomogao u prilagođavanju. On mi je kao član porodice. Sada je sve mnogo lakše, pohađam časove holandskog, a sa saigračima i sugrađanima se sporazumevam na engleskom koji ovde svi znaju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.