Sulejmani: Ne može bolje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sulejmani: Ne može bolje

"Prija kada se zatrese mreža na evropskoj sceni, velika je stvar u dva meča savladati Anderleht sa 5:0", rekao je najproduktivniji igrač Ajaksa, Miralem Sulejmani.

Selektor srpskih "orlova" Vladimir Petrović Pižon može zadovoljno da trlja ruke pošto je u četvrtak pogledao izveštaje sa revanš utakmica šesnaestine finala Lige Evrope.

Nekoliko reprezentativaca odigralo je važne uloge u pobedama svojih timova. Istina, nisu se svi radovali, Zdravko Kuzmanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je eliminisan sa svojim Švabama i pride dobio crveni karton, ali su zato "kopljanik" Miralem - Miki Sulejmani i tandem ruskog Zenita, Danko Lazović i Aleksandar Luković bili glavni aduti u ekipama iz Amsterdama i Sankt Peterburga.

Ajaks je na svojoj Amsterdam Areni dočekao komšije iz Belgije, koje je pre nedelju dana u Briselu isprašio sa 3:0 i praktično već tada obezbedio plasman u osminu finala Lige Evrope. Ipak, Holanđanima nije ponestalo motiva ni u revanšu, a glavni egzekutor bio je srpski reprezentativac. Sulejmaniju je bilo potrebno samo petnaestak minuta da dva puta, gotovo na istovetan način, matirao golmana Anderlehta, Silvija Prota. Bili su to Mikijevi prvi golovi u Ligi Evrope ove sezone.

"Naravno da prija kada se zatrese mreža na evropskoj sceni. U dve utakmice savladati Anderleht ukupnim rezultatom 5:0 nije nimalo lako, mislim da od toga ne može bolje. Svi misle da smo imali lak posao, ali to nije tačno. Sigurno je da nam je pobedom u Briselu od 3:0 bio otvoren put ka sledećoj rundi. Anderleht je odličan tim, ali su protiv nas dva puta zakazali", rekao je Miralem Sulejmani, koji je u ovoj godini najproduktivniji igrač Ajaksa.

Njegov konto posle ovog meča povećan je na sedam golova, od čega pet u holandskoj Erediviziji.

Izuzetno produktivan ove sezone je i Danko Lazović, koji je sa tri gola i isto toliko asistencija u Ligi Evrope jedan od najzapaženijih igrača u ovom takmičenju. Njegov gol u četvrtak na stadionu Petrovski u Sankt Peterburgu dobro je zagrejao dlanove smrzutih navijača Zenita. Utakmica sa Jang Bojsom igrana je na - 10 stepeni celzijusa, a još kad je Tunišanin Amar Džemal posle kornera u 21. minutu doveo Švajcarce u vođstvo, zaledio je srca ruskih navijača. U tom trenutku Jang Bojs je, sa rezultatom iz prvog meča, ukupno imao prednost od 3:1 i bio na pragu senzacionalnog uspeha. Međutim, nadu Zenitu vratio je Danko Lazović koji je u 40. minutu odlično utrčao i poslao loptu pored Marka Veflija za izjednačenje - 1:1.

"Bilo je veoma važno što smo do kraja poluvremena uspeli da zatresemo mrežu Švajcarcima. To nam je pomoglo na psihološkom planu i u nastavku meča počeli smo mnogo bolje da igramo", rekao je Danko Lazović.

Tako je i bilo. U drugom poluvremenu, druga pesma. Fudbaleri Zenita stežu obruč oko gola "mladih momaka" iz Berna i probijaju ga već u 56. minutu kad je Sergej Semak majstorski reagovao i poslao loptu u suprotne rašlje švacarskog golmana.

U tom trenutku, Rusi su poravnali rezultat i mirisalo je na produžetke, a da se to ne dogodi potrudio se drugi srpski reprezentativac, Aleksandar Luković. Dobio je loptu od Lazovića i odličnu igru u drugom poluvremenu krunisao "teledirigovanim" centaršutom sa leve strane, loptu je na grudi prihvatio Roman Širokov i zakucao je u mrežu Jang Bojsa. U tom 76. minutu nastalo je veliko slavlje na stadionu Petrovski, koje se nastavilo i posle meča.

Posle meča ruske novinare je zanimalo šta je trener Lučijano Spaleti rekao igračima Zenita na poluvremenu, posebno Lukoviću, za koga su napisali da je odigrao maestralno drugo poluvreme:

"U ovakvim mečevima, kad loše krene, morate na poluvremenu da ohrabrite igrače, nikako da ih kritikujete. Upravo sam to i ja uradio", otkrio je Italijan medijima, a na pitanje kako će proslaviti trijumf svog tima, kratko dodao:

"Slaviću tako što ću otići da spavam. Da nismo prošli dalje ne bih tri noći mogao da spavam. Zato se zahvaljujem mojim igračima, večeras ću sigurno imati lepe snove".

Sledeći rival Zenita je Tvente, koji je uspeo da eliminše Rubin i pokaže da može uspešno da se nosi sa ruskim timovima. Biće to prilika i da se Danko Lazović na kratko vrati u Holandiju, gde je uspešno igrao za Fejenord, Vitese i PSV Ajndhoven.

Lazović: Hvala navijačima

Danko Lazović blistao ove sezone u Ligi Evrope. O velikom preokretu protiv Jang Bojsa još je rekao:

"Pre meča smo znali da nas pobeda od 1:0 vodi dalje, međutim krenulo je jako loše po nas. Presekao nas je njihov rani gol, uz to vreme je bilo izuzetno hladno, a dodatni pritisak je bila činjenica da smo prvi put ove godine igrali pred našim navijačima. Uvukla se nervoza, svi su očekivali pobedu, nije bilo nimalo lako u tim trenucima..."

Lazović je za ruske medije otkrio šta im je trener Spaleti rekao na poluvremenu u svlačionici:

"Lučijano nas je podsetio da moramo da pobedimo pred našim navijačima koji su došli da nas bodre po izuzetno hladnom vemenu. "Spasiba", veliko im hvala zbog toga.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.