Izvor: RTS, 12.Maj.2021, 09:37

Sukobi navijača i policije tokom proslave titule Sportinga

Navijači Sportinga sukobili su se sa policijom tokom proslave šampionske titule, prve za njihov tim posle 19 godina.
Pobedom nad Boavistom u Lisabonu ekipa Sportinga osvojila je titulu, a navijači su se okupili oko stadiona.

Napadač Sportinga Paulinjo postigao je jedini gol u 36. minutu meča. Ekipa Rubena Amorima je od kraja sačuvala prednost i osvojila je 19. titulu šampiona, prekinuvši šampionske nizove Porta i Benfike.
Sporting, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dalje neporažen na dva meča do kraja, osvojio je 82 boda posle 32 utakmice. Osam bodova manje ima Porto.
Navijači, kojih je sada već bilo na hiljade, pokušali su da prođu metalne barijere i približe se autobusu u kojem su bili fudbaleri sa peharom.

Policija je reagovala, u jednom trenutku koristeći i gumene metke. Uzvraćeno im je bačenim flašama i improvizovanim dimnim bombama.
Nekoliko navijača je povređeno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.