Sudijski eksperti tvrde – bio je penal za Srbiju VIDEO

Izvor: B92, 04.Dec.2022, 11:52

Sudijski eksperti tvrde – bio je penal za Srbiju VIDEO

Utakmica između Švajcarske i Srbije je i dalje aktuelna tema, a jedan detalj je promakao pažnji.

Dok su neki i mislili da je Srbija možda i oštećena za penal u drugom poluvremenu kada je Mitrović povučen, ipak su "orlovi" bliži kaznenom udarcu kada je Fabijan Šer igrao rukom u svom šesnaestercu.

"Nemci sada analiziraju, gde su bili pre četiri godine da analiziraju kada nas je nemački sudija pokrao. Sada je lako da analiziraju i da pronalaze ove snimke. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukoliko je tačno da je odigrao rukom onda smo oštećeni, bilo je elemenata da se VAR pozove. Mada, znate da ponekada kamera vara... Ali hvala Nemcima što su se brinuli za nas", istakao je Dejan Nedić gostujući na RTS-u.

O tome je pričao i Dalibor Đurđević, sudija koji je ekspert za VAR i istakao je da situacija nije jednostavna, ali da je elemenata za penal bilo.

"Iskren da budem, to juče nismo primetili jer su nas verovatno nosile emocije. Situacija je kompleksna, pogledana je iz dva ugla i mislim da je bilo elemenata za kazneni udarac. VAR je dužan da nađe ugao koji jasno pokazuje da je prekršaj učinjen. Iz jednog ugla se vidi da je možda ruka uticala, a iz drugog da je ruka promenila pravac lopte. Situacija je kompleksna, nažalost promakla je i opet nismo imali sreće", rekao je Đurđević za RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.